search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:36
MENU CLOSE

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Δύσκολη μέρα» για την Αττική η Δευτέρα – Θα χιονίσει και στο Φάληρο

13.02.2021 09:08
Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Δύσκολη μέρα» για την Αττική η Δευτέρα - Θα χιονίσει και στο Φάληρο - Media

 

Χιονοπτώσεις ακόμη και στο Σύνταγμα προέβλεψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης. 

Μέσα από τη συχνότητα του Open, o γνωστός μετεωρολόγος επισήμανε πως η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει από σήμερα την Ελλάδα, φέρνοντας πολικές αέριες μάζες που θα δώσουν ακραία φαινόμενα, όπως ισχυρές βροχές, καταιγίδες και βροχές.

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει «από από τη Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα και σε περιοχές, όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη. Εκεί έχει αρχίσει αυτή η πολική αέρια μάζα που κάνει την εμφάνιση της», ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «πολικές θερμοκρασίες». 

Έως και -18 βαθμούς Κελσίου

«Χαρακτηριστικό θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ίσως δούμε -15 με -18 βαθμούς Κελσίου προς την Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα, εκεί περιμένουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συμπλήρωσε ότι «το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται από την Ιταλία προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκύψουν βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Από την πολική αέρια μάζα, θα έρθουν έντονα φαινόμενα, ενώ θα πέσει η θερμοκρασία. Χιονοπτώσεις δεν θα έχουμε μόνο στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά, σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές».

«Εκτιμούμε ότι από σήμερα το μεσημέρι θα χιονίσει αρκετά από το ύψος της Λαμίας και υψηλότερα. Όσο περνάνε οι ώρες θα χιονίσει και νοτιότερα», επισήμανε. 

Πυκνές χιονοπτώσεις την Κυριακή – Τη Δευτέρα χιόνι στην Αττική

Επιπλέον, προειδοποίησε πως την Κυριακή θα χιονίσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κι ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές.

«Η Κυριακή θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για αρκετές περιοχές της χώρας και θα χιονίσει πυκνά στη Θεσσαλονίκη. Καταιγίδες θα είναι πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, γιατί έχουμε σύγκρουση αέριων μαζών», επισήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακόμη, σχετικά με την χιονόπτωση που θα σημειωθεί στην Αττική, διευκρίνισε πως «τη Δευτέρα βλέπουμε χιόνι και στην Αττική. Πολύ δυνατοί οι άνεμοι, ενώ θα χιονίσει και σε νησιά. Επίσης, την ίδια ημέρα, ανοίγει μεν ο καιρός στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά θα έχουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Την Δευτέρα θα χιονίσει πυκνά σε όλη την Αττική, ενώ χιόνια θα έχουμε και στο Σύνταγμα, αλλά και στο Φάληρο. Θα είναι δύσκολη ημέρα για την Αττική».

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους, ενόψει της «Μήδειας»

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει δομές και χώρους, όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

Ειδικότερα, από σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 18.00 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός, ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

  • Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9 – τηλ: 210.5140877), στην οποία οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα μπορούν βρουν έναν καθαρό χώρο, με γεύματα και κουβέρτες. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε Rapid τεστ.
  • To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60 – τηλ: 210.2011151), όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του Δήμου. Κατά την είσοδο στο χώρο, επίσης πραγματοποιείται Rapid τεστ.

Επιπλέον, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid τεστ πριν εισέλθουν στο χώρο.

Παράλληλα, οι ομάδες του «Street Work» του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα σαρώνουν όλο το 24ωρο τους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό αστέγων, στους οποίους θα παρέχουν ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες, ενώ θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Ακόμη, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210.5277000.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:36