search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:00
MENU CLOSE

Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων

10.10.2012 08:20
Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων  - Media

Σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας για το επόμενο σχολικό έτος.

Σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας για το επόμενο σχολικό έτος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες «των Νέων» οι προγραμματιζόμενες συγχωνεύσεις θα είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες περσινές ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ιδρυθούν σχολεία σε περιοχές στις οποίες θα προκύψει ότι χρειάζονται.  
Στόχος για το υπουργείο είναι ο εξορθολογισμός των υποδομών, η καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων. 
Με σκοπό τον σχεδιασμό του νέου χάρτη εκπαίδευσης ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου ζήτησε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να φροντίσουν ώστε μέχρι τις 19 Οκτωβρίου να καταθέσουν προτάσεις για συγχωνεύσεις, ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, καταργήσεις κ.λπ. σχολείων, τις οποίες θα περάσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54