26/06/2019 20:35:17

«Τροχάδην» στην κυβέρνηση

«Τροχάδην» στην κυβέρνηση - Media
Σε αγώνα δρόμου θέλει να επιδοθεί η κυβέρνηση για την υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» μετά και τις σαφείς δηλώσεις Γιούνκερ ότι η Ελλάδα έχει χρόνο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου το αργότερο. 
Στον απόηχο της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται πιο κοντά στην  καταβολή της επόμενης δόσης και ιδανικά θα ήθελε τα μέτρα να ψηφιστούν πριν τη Σύνοδο Κορυφής έτσι ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες το καλό του πρόσωπο. 
Για να γίνει βεβαία αυτό πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα κάτι που ελπίζουν στην κυβέρνηση πως θα είναι ευκολότερο μετά και τη στήριξη από τη Μέρκελ. 
Από τις 89 προαπαιτούμενες – για τη δόση – πράξεις η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες να προωθήσει τουλάχιστον τις 77. 
Οι πιο βασικές αλλαγές που απαιτεί η τρόικα είναι η μείωση των αμοιβών στα ειδικά μισθολόγια, η θέσπιση κατώτατου μισθού με νόμο, περεταίρω περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. 
Στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με την τρόικα στις 18:30.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.