search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:19
MENU CLOSE

«Τροχάδην» στην κυβέρνηση

10.10.2012 08:39
«Τροχάδην» στην κυβέρνηση - Media

Σε αγώνα δρόμου θέλει να επιδοθεί η κυβέρνηση για την υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» μετά και τις σαφείς δηλώσεις Γιούνκερ ότι η Ελλάδα έχει χρόνο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου το αργότερο.

Σε αγώνα δρόμου θέλει να επιδοθεί η κυβέρνηση για την υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών» μετά και τις σαφείς δηλώσεις Γιούνκερ ότι η Ελλάδα έχει χρόνο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου το αργότερο. 
Στον απόηχο της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου η κυβέρνηση εκτιμά ότι βρίσκεται πιο κοντά στην  καταβολή της επόμενης δόσης και ιδανικά θα ήθελε τα μέτρα να ψηφιστούν πριν τη Σύνοδο Κορυφής έτσι ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ηγέτες το καλό του πρόσωπο. 
Για να γίνει βεβαία αυτό πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα κάτι που ελπίζουν στην κυβέρνηση πως θα είναι ευκολότερο μετά και τη στήριξη από τη Μέρκελ. 
Από τις 89 προαπαιτούμενες – για τη δόση – πράξεις η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες να προωθήσει τουλάχιστον τις 77. 
Οι πιο βασικές αλλαγές που απαιτεί η τρόικα είναι η μείωση των αμοιβών στα ειδικά μισθολόγια, η θέσπιση κατώτατου μισθού με νόμο, περεταίρω περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. 
Στο πλαίσιο του νέου γύρου διαπραγματεύσεων ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με την τρόικα στις 18:30.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50