24/10/2019 03:59:06

Οι γλείφτες της Άνγκελα

Ταρατατζούμ, λόγια και χαμόγελα είχε μπόλικα η επίσκεψη Μέρκελ.

Το θέμα είναι ότι όσοι περίμεναν μια καθαρή δήλωση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αυτή δεν ήρθε, αλλά απλώς η Άνγκελα μας έδωσε την ευχή της.

Όσοι περίμεναν συμφωνία για επιμήκυνση ή μείωση των επιτοκίων ή κάποια νύξη για νέο κούρεμα του χρέους, αυτή δεν έγινε.

Όσοι περίμεναν συγκεκριμένα πράγματα στον τομέα της ανάπτυξης, με επενδύσεις ή ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, δεν έγινε καμία ουσιαστική κουβέντα.

Όσοι περίμεναν να μιλήσει για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα εξαιτίας του μνημονίου, έμειναν στο... περίμενε.

Όσοι περίμεναν μια πολιτική τοποθέτηση για το μέλλον της Ευρώπης και τη διαμόρφωση μιας ατζέντας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Νότου, δεν άκουσαν τίποτα.

Όσοι περίμεναν να στείλει το μήνυμα για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, άκουσαν για κάποια τριάντα εκατομμύρια που έχει διαθέσιμα!!!

Αυτοί που περίμεναν τη Μέρκελ χωρίς προσδοκίες που εκπορεύονται από πολιτικές σκοπιμότητες ή από ασχετοσύνη, δεν είχαν καμία έκπληξη.

Είδαν μια Μέρκελ να επιδεικνύει την ισχύ της, στο γνωστό στυλ «εγώ είμαι το κουμάντο στην Ευρώπη», να στηρίζει τον Σαμαρά, για να πάει στη Βουλή να περάσει τα μέτρα και να του ανοίγει τα... διόδια για επαφές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όλα τα άλλα περί επιτυχημένης επίσκεψης, από διάφορους συναδέλφους – που έχουν εξελιχθεί σε γλείφτες της τρόικας από την πρώτη ώρα –, για τον απλό κόσμο είναι λόγια για να μην... αγαπιόμαστε...
.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.