search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:36
MENU CLOSE

Νταβούτογλου: Θέλουμε το Αιγαίο πάντα ελεύθερο

10.10.2012 11:57
Νταβούτογλου: Θέλουμε το Αιγαίο πάντα ελεύθερο - Media

Σταθερή για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε η Άγκυρα στις απαιτήσεις της στο Αιγαίο. Tο μήνυμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών προς τη χώρα μας ήταν λιτό και σαφές: «Θέλουμε το Αιγαίο πάντα ελεύθερο».

Σταθερή για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε η Άγκυρα στις απαιτήσεις της στο Αιγαίο. Tο μήνυμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών προς τη χώρα μας ήταν λιτό και σαφές: «Θέλουμε το Αιγαίο πάντα ελεύθερο».

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την ώρα που δεχόταν ως δώρο, αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου σκάφους, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε χαρκατηριστικά: «εμείς πάντα επιθυμούμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, καθώς και να είναι πάντα ελεύθερο».

Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την Άγκυρα να άρει το Casus belli (Aιτία πολέμου) για την επέκτασή των χωρικών υδάτων μας μέχρι και τα 12 Ναυτικά μίλια.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργού, όπου ο Αντώνης Σαμαράς του έθεσε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης με τον έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ ακολούθησαν διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Στο μεταξύ, τη λειτουργία απευθείας «κόκκινης» τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των υπουργείων Αμυνας Ελλάδος και Τουρκίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό Άμυνας, συζητήθηκαν ουσιαστικά όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, και ειδικότερα οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και η είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων από καιρού εις καιρόν στα χωρικά μας ύδατα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:34