search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:55
MENU CLOSE

Όλγα Γεροβασίλη: Υγειονομικοί, ασθενείς και τελικά η κοινωνία αφήνονται στην τύχη τους

14.02.2021 17:18
Όλγα Γεροβασίλη: Υγειονομικοί, ασθενείς και τελικά η κοινωνία αφήνονται στην τύχη τους - Media

 

Οι υγειονομικοί ασθενείς και τελικά η κοινωνία αφήνονται στην τύχη τους, αναφέρει σε συνέντευξή της στη Real News η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό κράτος και υπονομεύει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα». Ρωτά ακόμη: «με βάση ποια στοιχεία αποφασίζει ο κ. Μητσοτάκης και μετατρέπει τη χώρα σε ακορντεόν; Εισηγείται ο υπουργός στους επιστήμονες ή οι επιστήμονες στον υπουργό;».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρεται στις συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του πρωθυπουργού: «Συμπεριφορές σαν αυτές του αντιπροέδρου του κ. Μητσοτάκη που ειρωνευόμενος ζητά τα κλειδιά επιχειρήσεων, μόνο αγανάκτηση δημιουργούν. Όταν δεν αυξάνεις τους ελέγχους και παρουσιάζεις ένα σχέδιο εμβολιασμού που βρίσκεται μόνο στη φαντασία σου για να αποσπάσεις την προσοχή από την καταστροφή, δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά. Ποια κοινωνία αντέχει από τη μια να την καταστρέφεις ερήμην της και από την άλλη να φωτογραφίζεσαι πότε στην Πάρνηθα, πότε στον Τερκενλή με τα τσουρέκια, στα courts να παίζεις τένις και τώρα στην Ικαρία να δέχεσαι την “λατρεία” των “πιστών”;».

Αναφερόμενη στο σύστημα υγείας λέει ότι «έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου», και προσθέτει ότι «αυτοί που θα κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο, είναι το υγειονομικό προσωπικό χωρίς εφεδρείες, εξαντλημένο και έχοντας καταβάλει βαρύ φόρο σε ζωές από την ίδια την πανδημία. Και όταν μιλάει γι’ αυτά διώκεται!».

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία αναφέρει: «Δεν μπορεί να έχεις μία κοινωνία έγκλειστη κι εσύ να παριστάνεις τον ανέμελο. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορείς να πηγαίνεις στην Ικαρία δήθεν για να εποπτεύσεις τον εμβολιασμό και να εγκαινιάσεις ένα έργο του ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκεσαι να γευματίζεις μαζί με καμιά σαρανταριά νοματαίους! Γιατί εσύ είσαι αυτός με του οποίου τις αποφάσεις συλλαμβάνεται κόσμος για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και πέφτουν τα πρόστιμα βροχή ακόμα και σε ανήμπορες 80χρονες! Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης ότι προκαλεί;».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι υπερβολική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των ΜΜΕ, υποστηρίζει: «Υπερβολικές είναι οι οδηγίες που αναρτήθηκαν στην ΕΡΤ – ΥΕΝΕΔ με τα θέματα που δεν έπρέπε να παίξουν στα δελτία ειδήσεων. Υπερβολή είναι η κατά λάθος δημοσίευση από μέσα ενημέρωσης ακόμα και των οδηγιών που λαμβάνουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Υπερβολικά είναι τα εκατομμύρια δημοσίου χρήματος που δίνονται στην προσπάθεια εκμαυλισμού μέσων μαζικής ενημέρωσης. Φαινόμενα όπως η συντονισμένη προσπάθεια γκεμπελικής διαστρέβλωσης των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα ή οι προπηλακισμοί βουλευτών από την αστυνομία για να κρυφτεί η “κορονομάζωξη” στην Ικαρία και η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για τη λειτουργία της δημοκρατίας». Για το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «είναι αντίθετη σύσσωμη η αντιπολίτευση, η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι ενώσεις των αστυνομικών και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ».

Για τη δυναμική προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, αναφέρει: «Υπάρχουν ζητήματα το οποία ενώνουν τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία της κοινωνίας μας… Στο τελευταίο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που εισηγήθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήταν σαφές πως τις ιδιες αγωνίες συμμερίζεται μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία. Ως η κύρια πολιτική δύναμη της προοδευτικής παράταξης, έχουμε την ευθύνη να ολοκληρώσουμε τον οργανωτικό και λειτουργικό μετασχηματισμό μας ώστε να την εκφράσουμε. Υποχρέωση της κυβερνώσας αριστεράς είναι η παραγωγή συνθετικού προγραμματικού λόγου που θα επιτρέψει τις συνθήκες για τη σύναψη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για να δώσει επιτέλους προοπτική στους πολίτες. Το οφείλουμε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που βιώνουν τη σημερινή νεοφιλελεύθερη αδιέξοδη δυστοπία του κ. Μητσοτάκη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:55