search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Ρατσιστικές διακρίσεις σε εγκύκλιο του ΙΚΑ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

10.10.2012 12:16
Ρατσιστικές διακρίσεις σε εγκύκλιο του ΙΚΑ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με σχετική ερώτησή τους στη Βουλή την απόσυρση εγκυκλίου του ΙΚΑ για την ασφαλιστική κάλυψη μελών οικογένειας.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με σχετική ερώτησή τους στη Βουλή την απόσυρση εγκυκλίου του ΙΚΑ για την ασφαλιστική κάλυψη μελών οικογένειας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «ισοπεδωτικές ρυθμίσεις» και «απαράδεκτες ρατσιστικές διακρίσεις» σε βάρος ασφαλισμένων από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τρίτες χώρες κι επικαλούνται καταγγελίες πολιτών για αντιμετώπιση δυσκολιών, μέχρι και απαγόρευση ασφάλισης των μελών της οικογένειάς τους.

Ενδεικτικά αναφέρουν την περίπτωση εργαζόμενης από τη Χιλή, η οποία αν και παντρεμένη με Έλληνα, δε μπόρεσε να θεωρήσει βιβλιάριο για το σπουδάζον σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο παιδί της, διότι, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, την ενημέρωσαν ότι μέλη οικογένειας για τους υπηκόους τρίτων χωρών θεωρούνται τα τέκνα έως 18 ετών. Σε άλλη περίπτωση, ζητήθηκε από μητέρα εργαζόμενη, υπήκοο Τσεχίας, επίσης παντρεμένη με Έλληνα, να προσκομίσει ελληνική ταυτότητα, προκειμένου να ασφαλίσει ως έμμεσο μέλος την κόρη της η οποία σπουδάζει σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η εγκύκλιος αντίκειται στο άρθρο 22 του Συντάγματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41