search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Τι προγραμματίζει η κυβέρνηση για τα εμβόλια

15.02.2021 05:46
Τι προγραμματίζει η κυβέρνηση για τα εμβόλια - Media

 

Με δεδομένο ότι τα προβλήματα στην οικονομία πληθαίνουν μέρα με την ημέρα και καθώς όλα δείχνουν ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα σκληροί σε όλα τα επίπεδα εξαιτίας της πανδημίας, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το καλοκαίρι και ελπίζει ότι μέσα από τον τουρισμό θα καταφέρει να πάει μια μεγάλη ανάσα στα έσοδα.

Σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν στην συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά τον εμβολιασμό των 60αρηδων και των εμπαθών ομάδων όλων των ηλικιών αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμών συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων που έχουν να κάνουν με το τουρισμό, τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, την εστίαση, τους εκπαιδευτικούς αλλά και το δικαστικό σώμα.

«Από τον Μάιο και μετά, -είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να δούμε ποιες προτεραιότητες πλέον θα βάλουμε. Εκεί οι προτεραιότητες δεν είναι υγειονομικές. Τώρα οι προτεραιότητες -και θέλω να το τονίσω αυτό- είναι αμιγώς υγειονομικές. Δεν παρεμβαίνουμε καθόλου, ότι μας λέει η Επιτροπή κάνουμε. Όταν όμως θα έχουμε λύσει το ζήτημα των ευάλωτων, τότε ενδεχομένως να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες, πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί».

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται επιθυμεί να κάνει κάποιες κινήσεις που θα τονώσουν τον τουρισμό καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι έχει χαθεί η περίοδος του Πάσχα ενώ και ο Ιούνιος μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά.

Παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις του για το λιανεμπόριο και τα σχολεία όταν λήξη η περίοδος επιφυλακής στις κόκκινες περιοχές.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει η σκέψη να μην μπει ξανά το δίλλημα λιανεμπόριο ή σχολεία, αλλά και οι δύο αυτοί τομείς να ανοίξουν ταυτόχρονα. Ακόμα προγραμματίζουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης να λειτουργήσουν εναλλάξ ανά εβδομάδα προκειμένου οι μαθητές να μην χάσουν την επαφή τους με τα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά δε το λιανεμπόριο, στις σκέψεις τους είναι να επιτρέπεται η είσοδος των πελατών στα καταστήματα εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης .

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει πάντα η εστίαση αφού όπως δείχνουν όλα τα εστιατόρια θα ανοίξουν γύρω στο Πάσχα με πολλές απαγορεύσεις και εφόσον υπάρχουν εξωτερικοί χώροι.

Με βάση τον σχεδιασμό ως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να εμβολιαστούν 1.700.000 πολίτες ενώ τον Απρίλιο και τον Μάιο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα διαθεσιμότητας εμβολίων καθώς οι εταιρείες θα παραδώσουν και νέες δόσεις, ενώ ως τότε αναμένεται να δοθεί έγκριση και σε άλλα εμβόλια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:37