search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:47
MENU CLOSE

Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη για τους Υπουργούς του που βγαίνουν στα κανάλια

15.02.2021 07:04
Μητσοτάκης: Έθεσε ξανά το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους Ευρωπαίους - Media

 

O Πρωθυπουργός εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκειά του προς στους «σπεύδοντες» και «επισπεύδοντες» υπουργούς που δεν χάνουν ευκαιρία να προαναγγείλουν ή, ακόμη χειρότερα, να προκαταλάβουν κυβερνητικές αποφάσεις σε τούτους τους δύσκολους και ευαίσθητους πανδημικούς καιρούς.

Τα πρωθυπουργικά βέλη, παρότι μη προσωποποιημένα, «χτύπησαν» διαφόρους, ιδιαιτέρως τους πιο κινητικούς και δραστήριους. Ορισμένοι εκτίμησαν ορθά ότι πρώτος «εβλήθη» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος το πρωί της περασμένης Τρίτης είχε σπεύσει όντως να προαναγγείλει το τρίτο lockdown στην Αττική. Προηγήθηκε δηλαδή της απογευματινής κυβερνητικής σύσκεψης, στη διάρκεια της οποίας ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις και ακολούθησαν οι επίσημες ανακοινώσεις. Διερευνώντας το παρασκήνιο, διαπιστώσαμε ότι ο υπουργός Υγείας δεν έδρασε εν κενώ.

Είχαν προηγηθεί διαφωνίες στη σύσκεψη της προπερασμένης Παρασκευής όπου επικράτησε η άποψη να καθυστερήσει η κυβέρνηση το τρίτο «κλείδωμα» μέχρι την πλήρη επιβεβαίωση της έξαρσης του τρίτου πανδημικού κύματος στην Αττική. Εκεί ο κ. Κικίλιας και πλήθος λοιμωξιολόγων είχαν ταχθεί υπέρ του γρήγορου και προληπτικού «απαγορευτικού». Ωστόσο μειοψήφησαν και την Τρίτη, όταν η αύξηση των κρουσμάτων επιβεβαίωσε την άποψή του, έσπευσε να πάρει το αίμα του πίσω.

Το γεγονός όντως ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου, αν και δεν έλαβε τις διαστάσεις που έδωσαν ορισμένοι. Ο Πρωθυπουργός, όπως εξηγούν οι συνεργάτες του στον Βηματοδότη του Βήματος ενοχλείται κυρίως από την περιχαράκωση των υπουργών στον τομέα ευθύνης τους. Οι περισσότεροι είναι αλήθεια ότι δέχονται πολλαπλές πιέσεις τούτο τον καιρό από τους δικούς τους συνεργάτες και προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του τομέα τους. Ο Κικίλιας από τους γιατρούς και τα νοσοκομεία, ο Αδωνις από τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες κ.ο.κ.. 

Στον βαθμό που κάμπτονται υπό το βάρος αυτών των πιέσεων και τοποθετούνται αναλόγως, χάνεται στην κυριολεξία η μπάλα, το παιχνίδι παύει να είναι συλλογικό και επικρατούν οι κακοφωνίες και οι αυτοαναιρέσεις. Ετσι η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται ενιαία, ούτε συντονισμένη, χάνοντας βαθμιαία την αξιοπιστία της. Αυτή τη συνέπεια θέλει να αποφύγει ο Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζουν οι συνεργάτες του. Αλλωστε ο ίδιος δήλωσε ότι μόλις πρόσφατα ανασχημάτισε την κυβέρνησή του, έχει κάνει τις αξιολογήσεις και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πηγή: Βηματοδότης/Το Βήμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46