search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:57
MENU CLOSE

Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας: Άνοιξε ως τις 7 το βράδυ αλλά ξανακλείνει για 24ώρες (Videos)

15.02.2021 10:27
Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας: Άνοιξε ως τις 7 το βράδυ αλλά ξανακλείνει για 24ώρες (Videos) - Media

 

Ανοιχτή από τις 13:00 σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 19:00 θα είναι η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Μήδεια» που σφυροκοπά τη χώρα και η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται πως από τις 05:30 οι Αρχές είχαν προχωρήσει στο κλείσιμο της Εθνικής από το ύψος της γέφυρας της Καλυφτάκη, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξήγησε ότι αποφασίστηκε να ανοίξει αυτές τις ώρες για τη διέλευση όλων των οχημάτων και ειδικά των φορτηγών ανεφοδιασμού.

Από τις 19:00, όμως, και για 24 ώρες θα κλείσει και πάλι, ενημέρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το πρωί της Τρίτης.

«Μην κάνετε περιττές μετακινήσεις» ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας, σημείωσε πως το κλείσιμο της Εθνικής κρίθηκε απαραίτητο για να αποφευχθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

«Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες»

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Τo πρώτο κύμα της κακοκαιρίας πέρασε στην Βόρεια Ελλάδα, στην Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία και πάει προς Θεσσαλία. Είναι καθαρό πλέον με βάση τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ότι το κύμα έρχεται προς την Αττική και νοτιότερα.

» Θέλω να σας πω ότι ο μηχανισμός λειτούργησε άψογα. Αντιμετώπισε όλα τα προβλήματα που εκδηλώθηκαν πολλές φορές με ακραίο τρόπο στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ήπειρο. Αλλά αυτή τη στιγμή -χωρίς κανένα πρόβλημα πια η Βόρεια Ελλάδα- αρχίζει η αντιμετώπιση του προβλήματος στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα.

 

» Ήδη, μαζί με τον κ. Χαρδαλιά αποφασίσαμε τη διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών από τώρα. Θα την επανεκτιμήσουμε μέχρι αύριο στις 11, 12 το μεσημέρι, να δούμε πως πάει. Ο στόχος μας είναι να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και να παραμείνουν ανοικτοί.

» Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικο-Βοιωτίας, ότι θα δοκιμαστούμε  τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, η συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών είναι δεδομένη, η επαγρύπνηση μας επίσης, εδώ στην Πολιτική Προστασία, από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο.

» Και είμαι βέβαιος ότι με τη συμμετοχή των πολιτών, τους οποίους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς σοβαρό λόγο, ενώ όσοι πρέπει να κυκλοφορήσουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να προσέξουν γιατί θα έχει πολύ παγετό και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει λοιπόν κι αυτό. Εμείς είμαστε  εδώ μέρα και νύχτα, όλοι μας από τους Υπουργούς που βλέπετε, μέχρι τις αρμόδιες υπηρεσίες και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα για μία ακόμα φορά θα είναι θετικό». 

Θα δοκιμαστεί η Εύβοια από την κακοκαιρία

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο ίδιος ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε συναγερμό, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση κινητοποίησης. Το κράτος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είμαστε όλοι εδώ σήμερα, ο μηχανισμός της που είναι σε 24ωρη ετοιμότητα, η Περιφέρεια, οι πολίτες, οι Δήμοι και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες του κράτους θα είναι σε τέτοιο alert και τέτοια ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».

«Δεν χρειάζεται η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων.  Είμαστε εδώ όπως βλέπετε, αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία. Έχουμε ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε οτιδήποτε ζητήθηκε από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών και των πολιτών. Τώρα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και να σταλούν στις αγορές τα τρόφιμα που είναι αναγκαία για να μπορέσει να υπάρξει τροφοδοσία και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε πολύ καλά».

«Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση των φορτηγών η απαγόρευση ισχύει από τη Λάρισα και κάτω μέχρι τις 11-12 το μεσημέρι. Αφορά πρωτίστως και κυριότερα την Εύβοια, η οποία φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί πολύ από την κακοκαιρία και τον χιονιά. Συνεπώς θα επανεκτιμήσουμε αύριο εκείνη την ώρα την κατάσταση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε επίσης: «Ήθελα να συμπληρώσω ότι μαζί με τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Πέτσα έγινε ιδιαίτερη συζήτηση στη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες ότι βασική μας προϋπόθεση είναι, όπως είπε ο κ. Πέτσας, να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα εμβολιαστικά κέντρα. Για μας αποτελεί ύψιστη και μεγάλη προτεραιότητα, αύριο όσοι έχουν προγραμματίσει, να εμβολιαστούν άπαντες και να μη χαθεί ούτε μία δόση εμβολίου. Σε αυτό δεσμευόμαστε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας θα είμαστε παρόντες, θα είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

 

«Καθαρή» η ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δρόμος είναι πλέον καθαρός και έγινε άρση της απαγόρευσης για την κυκλοφορία φορτηγών. 

Διακοπές κυκλοφορίας έχουμε ωστόσο σε Παπάγου και Καισαριανή, αλλά και στο Καπανδρίτι, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας

Πατούλης: Δεν αφήσαμε να κλείσει το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής

Την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων παρακολουθεί με αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, δρώντας άμεσα για την αντιμετώπισή τους, όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος κρίθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος. Κατόρθωσε να κρατήσει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, επιχειρώντας δράσεις διάνοιξης με 100 εκχιονιστικά και άλλα βαριά μηχανήματα, ενώ έχει διανείμει στους δήμους και έχει ρίξει, από νωρίς χθες το βράδυ, περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Την ικανοποίησή του για αυτήν την αποτελεσματικότητα εξέφρασε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τον οποίο «συνάντησε» το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη λεωφόρο Κηφισίας κατά την επιθεώρηση του οδικού δικτύου. Ο κ. Πατούλης μόλις είχε αποχωρήσει από το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας, στο Καπανδρίτι, όπου από νωρίς χθες συντονίζει το έργο της Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Κόκκαλης. Ο κ. Πατούλης μάς ενημέρωσε ότι ένα μικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία που σημειώθηκε επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ζηρίδειου Εκπαιδευτηρίου οφειλόταν σε βλάβη λεωφορείου, το οποίο απομακρύνθηκε σύντομα. Όπως ανέφερε, το δίκτυο «παραμένει ανοιχτό από τα Βίλια, τη Μάνδρα, την Κατεχάκη τον Βαρνάβα, το Σχιστό, το Γραμματικό, τον Άγιο Στέφανο, σε όλη την έκτασή του, ακόμη και στους παράδρομους των κεντρικών οδικών αξόνων, οπότε δεν κρίθηκε εκεί απαραίτητη και η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων στα οχήματα».

Απαγορευτικά απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:57