search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:53
MENU CLOSE

Επελαύνει η Μήδεια στην Αττική – Κομμένη στα δύο η χώρα

15.02.2021 17:52
Επελαύνει η Μήδεια στην Αττική - Κομμένη στα δύο η χώρα - Media

 

Η επέλαση της «Μήδειας» έβαλε στην κατάψυξη ολόκληρη τη χώρα, φέρνοντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, μετά το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την Ελληνική Αστυνομία να γνωστοποιεί τους δρόμους όπου έχει αποφασιστεί διακοπή της κυκλοφορίας αλλά και για το πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Αττική, από το απόγευμα της Δευτέρας (15-02-2021), οι χιονοπτώσεις έχουν ενταθεί και είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16-02-2021). Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-02-2021) θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα σταματήσουν. Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη (16-02-2021) και την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της Δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας, το πυκνό χιόνι που πέφτει σε όλη την Αττική, έγινε αιτία να κλείσουν δρόμοι και από την πλευρά του Υμηττού. Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως την πλατεία της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του γηπέδου του Εθνικού Αστέρα.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας άνοιξε για έξι ώρες, από τις 13.00. Πλέον έκλεισε και πάλι για όλα τα οχήματα από τις 19:45, καθώς οι συνθήκες καθιστούν επικίνδυνη την κίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η διακοπή της κυκλοφορίας γίνεται για λόγους ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, καθώς ήδη πέφτει πυκνό χιόνι που το έχει «στρώσει» και στο δρόμο από την Κηφισιά και πάνω. Η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει και για τα δύο ρεύματα, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία, έως αύριο τις 19.00 το απόγευμα, αλλά η κατάσταση θα εκτιμάται από το πρωί κάθε ώρα και θα αξιολογηθεί σε νέα σύσκεψη, στις 11.00.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:52