20/04/2019 07:03:41

Να ζητηθεί και πάλι η αυθεντική «λίστα Λαγκάρντ»

Αμφισβητούν τη γνησιότητα της περίφημης πλέον «λίστας Λαγκάρντ» που έχουν στα χέρια τους οι  οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης οι οποία ερευνούν την υπόθεση.
 
Με έγγραφό τους ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ζητήσει εκ νέου το CD που είχε παραδώσει η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
 
Όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους προς το υπουργείο Οικονομικών: «Επειδή κρίνεται αναγκαίο, επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνουμε σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμε επί του τελευταίου τούτου, να έχουμε σχετική θετική ή αρνητική ενημέρωση».
 
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, στο έγγραφό τους προς τον κ.  Στουρνάρα, ζητούν να τους διαβιβάσει το CD που παραδόθηκε αρχικά από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συνόδευε το CD κατά την παράδοσή του, αλλά και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που έλαβε ως εισερχόμενο πλέον έγγραφο το ως άνω CD και το συνοδευτικό αυτού έγγραφο.
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες για την λίστα και κάτω από άκρα μυστικότητα έχουν ήδη κληθεί και έχουν ήδη καταθέσει στους δύο εισαγγελείς οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.