search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:51
MENU CLOSE

National Geographic: Μαγικά εναέρια πλάνα από Μετέωρα, Όλυμπο και Βέροια σε ντοκιμαντέρ (Video)

16.02.2021 08:08
National Geographic: Μαγικά εναέρια πλάνα από Μετέωρα, Όλυμπο και Βέροια σε ντοκιμαντέρ (Video) - Media

Η Ελλάδα από ψηλά είναι πανέμορφη. Τα μνημεία, οι παραλίες, τα δάση, τα χωριά από αέρος είναι το αντικείμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ του National Geographic.

Oι τηλεθεατές όλου του κόσμου θα έχουν τη δυνατότητα να «πετάξουν» πάνω από τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας, την κορυφή του Ολύμπου, τα μοναστήρια των Μετεώρων, τον Παρθενώνα, την Επίδαυρο και τη Λευκάδα.

Απόψε, στις 9 το βράδυ, κάνει πρεμιέρα ο 2ος κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η Ευρώπη από Ψηλά» του National Geographic. To κανάλι είναι προσβάσιμο μέσω των αποκωδικοποιητών της Nova και της Cosmote.

Ο νέος κύκλος ντοκιμαντέρ ξεκινά με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Ελλάδα. Μέσα από εντυπωσιακά εναέρια πλάνα, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα δουν μαγικές εικόνες της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο που ακόμα και στην Ελλάδα λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει. Πολλοί το συγκρίνουν με την περίοδο των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία.

Εκτός από τις ανθισμένες ροζ κοιλάδες της Βέροιας, το επεισόδιο της 15ης Φεβρουαρίου που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές από την κορυφή του Ολύμπου, σε Αθήνα, Διακοπτό, Λευκάδα, Όλυμπο, Επίδαυρο και Μετέωρα.

Στην Αθήνα, ο εμβληματικός ναός του Παρθενώνα, το αριστούργημα μηχανικής, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, στέκεται ακέραιος για πάνω από 2.500 χρόνια. Με την πάροδο των ετών, έχει υποστεί καταστροφές από σεισμούς, λεηλασίες και πολέμους με αποτέλεσμα σήμερα να χρίζει εργασιών αποκατάστασης.

Μέσα από εναέρια πλάνα, παρακολουθούμε την επιχείρηση, καθώς ανυψώνονται και επανατοποθετούνται μάρμαρα 12 τόνων με απόλυτη ακρίβεια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:51