search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Βόρεια Κορέα: Η Πιόνγκγιανγκ προσπάθησε να υποκλέψει τη πατέντα για τα εμβόλια της Pfizer

16.02.2021 09:58
Βόρεια Κορέα: Η Πιόνγκγιανγκ προσπάθησε να υποκλέψει τη πατέντα για τα εμβόλια της Pfizer - Media

Δεν είναι το σενάριο καινούργιας κατασκοπευτικής ταινίας. Συνέβη στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.

H Βόρεια Κορέα έκανε προσπάθειες να υποκλέψει την τεχνολογία των εμβολίων της Pfizer, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την Τρίτη η καταγγελία ήταν πολύ συγκεκριμένη, προέρχεται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας και κοινοποιήθηκε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή στη Σεούλ, σε κλειστή συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με αυτήν, η Πιόνγκγιανγκ, δηλαδή το ίδιο το βορειοκορεατικό καθεστώς επιχείρησε πάνω από μία φορά να υποκλέψει τα στοιχεία της φαρμακευτικής έρευνας της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει μάλιστα το Yonhap, στόχος των βορειοκορεατών κυβερνοπειρατών δεν ήταν μόνο η έρευνα για τα εμβόλια αλλά και για τις δυνατότητες θεραπείας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται αφενός ότι η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι δεν έχει ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, αφετέρου ότι έχει παραγγείλει πάνω από 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέσω του παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού Covax.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:18