search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:47
MENU CLOSE

Γεωργουσόπουλος: Γιατί δεν ανανέωσα τη σύμβαση Λιγνάδη στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου

16.02.2021 15:18
Γεωργουσόπουλος: Γιατί δεν ανανέωσα τη σύμβαση Λιγνάδη στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου - Media

 

Τους λόγους για τους οποίους, όταν ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου, δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Δημήτρη Λιγνάδη στη σχολή του θεάτρου, εξήγησε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο κ. Γεωργουσόπουλος ανέφερε για τον κ. Λιγνάδη ότι «δεν ανανέωσα τη σύμβαση του γιατί από τότε ακούγονταν διάφορα για την συμπεριφορά του. Δεν ήταν η αρμόζουσα απέναντι στους σπουδαστές, κάτι που όπως πληροφορήθηκα είχε συμβεί και στην σχολή του Δελλή (Ίασμος) στην οποία επίσης δίδασκε».

Εκδίωξη από τον «Ίασμο»

Σημειώνεται ότι ο Δ. Λιγνάδης είχε εκδιωχθεί και από την σχολή θεάτρου «Ίασμος», καθώς, σύμφωνα με το protothema.gr, επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι των σπουδαστών της σχολής που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Μαρτυρία πρώην σπουδάστριας στον «Ίασμο» ανέφερε ότι «ο κ. Λιγνάδης έφυγε από τη σχολή με απόφαση της διοίκησης. Θυμάμαι ότι οι περισσότεροι σπουδαστές, μεταξύ των οποίων και εγώ, αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με τη συμπεριφορά του, καθώς αυτά που έλεγε περί σεξουαλικών εμπειριών στο μάθημα ήταν κάπως περίεργα. Θα χαρακτήριζα τη συμπεριφορά του ανάρμοστη σε κάποια σημεία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, αντίθετα ενόχλησε τους υπεύθυνους της σχολής, με αποτέλεσμα να του ζητήσουν να τερματιστεί η συνεργασία τους».

«Εθιμικώ δικαίω» κακοποίηση

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι σε άρθρο του στα «Νέα», ο κ. Γεωργουσόπουλος, έγραψε για τους κάθε είδους βιασμούς, «λεκτικούς, ηθικούς, σωματικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς» περιγράφοντας τα μαρτύρια που περνούσαν οι νέοι ηθοποιοί, σαν ένα είδος εθιμικού δικαίου και ομολογώντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση ξέφευγε από κάθε έλεγχο και γυναίκες ηθοποιοί υφίστανται κάθε είδους σεξουαλική κακοποίηση ακόμα και βιασμό.

Προσέθεσε, δε, ότι «ένας νέος καλλιτέχνης που υφίσταται μια τέτοιου είδους απαξίωση πνευματική, ηθική ή σωματική, διστάζει να διαμαρτυρηθεί δημόσια, διότι φοβάται ότι θα λειτουργήσει μια ιδιότυπη “ομερτά” στον επαγγελματικό χώρο του θεάτρου, όπου τα σχήματα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενα κατά τρόπο κυκλικό!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45