search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 08:30
MENU CLOSE

Βασιλακόπουλος: Η «Μήδεια» έκανε καλό στην πανδημία

17.02.2021 07:22
Βασιλακόπουλος: Η «Μήδεια» έκανε καλό στην πανδημία  - Media

Σοβαρό ενδεχόμενο παρατασης του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα βλέπει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ενώ εκτίμησε ότι η Μηδεια ίσως έκανε καλό στην υπόθεση του κορωνοϊού.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης είπε χαρακτηριστικά πως «εξαρτάται από το πόσο θα αποδώσει αυτό το lockdown, που εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας».

Σημείωσε δε πως «η Μήδεια βοήθησε λίγο», αφού πέραν της ψυχικής ανάτασης που πρόσφερε μετά από τόση κλεισούρα και εξαιρουμένων των προβλημάτων που δημιούργησε σε πολλούς ανθρώπους, περιόρισε, όπως είπε τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και άρα και τις επαφές.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε επίσης πως δύο είναι τα ζητήματα: αφενός να «μην ψάχνουμε να βρούμε κρεβάτια για τους ασθενείς μας», αφετέρου «να πας όσο πιο μακριά στο χρόνο γίνεται τα κρούσματα», αφού για κάθε καθυστέρηση, έχεις εμβολιάσει τόσο κόσμο.

Σχετικά με την εμβολιαστική διαδικασία ο καθηγητής τόνισε ότι βάσει στοιχείων ο πιο ευαίσθητος τομέας είναι «η ηλικία κι όχι τα υποκείμενα νοσήματα» και μάλιστα «με πολύ μεγάλη απόσταση» και εξέφρασε την άποψη ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να πηγαίνει «ηλικιακά και αναλογικά να εμβολιάζουμε πρώτα τους ευπαθείς».

Μάλιστα, ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, «λογικά μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουμε και τέταρτο εμβόλιο, ενώ οι ήδη αδειοδοτημένες εταιρείες θα αυξάνουν την παραγωγή τους».

Ερωτηθείς για το πότε θα έχει γίνει ο εμβολιασμός στο 60% των πολιτών, εκτίμησε πως «μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εμβολιάσει του ευπαθείς», είπε, εξηγώντας πως δεν θα υπάρχουν εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ θα μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιού.

Και τόνισε πως «και το 30% να εμβολιάσω, θα έχει μειωθεί η μεταδοτικότητα, θα έχουμε και τη ζέστη και θα κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι. «Πιστεύω ότι μετά το καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει στο 60%», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 08:30