search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Κυβέρνηση-θεατής της αγωνίας χιλιάδων νοικοκυριών χωρίς ρεύμα και νερό

17.02.2021 08:35
Σκουρλέτης: Κυβέρνηση-θεατής της αγωνίας χιλιάδων νοικοκυριών χωρίς ρεύμα και νερό - Media

 

Για κυβέρνηση – θεατή της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως επισημαίνει, «κατοντάδες χιλιάδες πολίτες υφίστανται τις συνέπειες της επικοινωνιακής φούσκας του επιτελικού κράτους, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο να μένουν για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα 250.000 νοικοκυριά, λόγω καιρικών φαινομένων για τα οποία υπήρχε έγκαιρη και ακριβής πρόγνωση. Σε κάθε περίπτωση, στα δύσκολα είναι που δοκιμάζονται οι υποδομές και αξιολογούνται οι μηχανισμοί άμυνας της Πολιτείας».

Μεγάλα λόγια της κυβέρνησης

Ο Π. Σκουρλέτης στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης τονίζει τα ακόλουθα:

«Το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλά μεγάλα λόγια για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, η κυβέρνηση απέδειξε πως η προτεραιότητά της είναι η απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η αύξηση των τιμολογίων, ίσως γιατί έτσι διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή του.

Ο ΔΕΔΔΗΕ της κυβέρνησης των «αρίστων», υποφέρει σήμερα από έλλειψη προσωπικού και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών του, αδυνατεί να διορθώσει τις βλάβες στον αναγκαίο χρόνο. Παράλληλα, αποδεικνύεται η αδυναμία συντονισμού για τη συνδρομή της πολιτικής προστασίας. Απέναντι στην αγωνία του κόσμου βλέπουμε και πάλι την επικοινωνία.

Η κυβέρνηση μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο στις προληπτικές απαγορεύσεις, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση των εθνικών οδών. Όταν σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας γίνεται για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, εδώ το επιτελικό κράτος τους κλείνει απαλλάσσοντας τους ακριβοπληρωμένους παραχωρησιούχους από τις δικές τους ευθύνες. Ας ελπίσουμε ο καιρός να βελτιωθεί γρήγορα, γιατί όσον αφορά τη κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Τουλάχιστον θα αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:55