search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:36
MENU CLOSE

Στο σκοτάδι παραμένουν χιλιάδες νοικοκυριά – Μπαλάκι οι ευθύνες

17.02.2021 13:40
Στο σκοτάδι παραμένουν χιλιάδες νοικοκυριά - Μπαλάκι οι ευθύνες - Media

 

Μάχη δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με χιλιάδες νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα για τρίτο 24ωρο, καθώς οι εκατοντάδες πτώσεις δέντρων δημιούργησαν συνθήκες «μπλακ άουτ» σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Τεχνική σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον «Όλυμπο», το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο έχει εγκατασταθεί στη συμβολή των λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη Αττικής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική. 

Στο επίκεντρο της νέας τεχνικής σύσκεψης βρέθηκε η αποτίμηση της πορείας των εργασιών και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο διευθυντής Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου και ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. 

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει ενεργοποιηθεί η Πολιτική Προστασία και ο Στρατός για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με διάθεση συνεργείων και μέσων για τη διευκόλυνση των εργασιών αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης, με το «μπαλάκι» των ευθυνών να συνεχίζεται.

Στο γαϊτανάκι των αντιπαραθέσεων η Περιφέρεια Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ, οι δήμοι και υπουργοί της κυβέρνησης αποποιούνται των ευθυνών τους και κατηγορούν τον… απέναντι για τη δραματική αυτή κατάσταση εν έτει 2021, που ήδη στοίχισε τη ζωή σε τρεις συνανθρώπους μας ενώ έμειναν χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό στην παγωνιά χιλιάδες οικογένειες.

Στις 45.000 έφθασε ο αριθμός των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επανηλεκτροδοτήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, από τα 70.000 που ήταν χωρίς ρεύμα το πρωί.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Η αποκατάσταση στις βλάβες της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα 8 χωριά της Κεντρικής Εύβοιας που παραμένουν χωρίς ρεύμα ακόμη μέχρι τώρα, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ήδη από τη χθεσινή μέρα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τεχνικούς από την ευρύτερη περιοχή εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών στο μεσαίο κυρίως δίκτυο, με συνέπεια να επιταχυνθεί η αποκατάσταση των βλαβών. Η αποκατάσταση της επικοινωνίας ολοκληρώθηκε τη χθεσινή μέρα στους βασικούς κεντρικούς άξονες και στο κύριο δημοτικό δίκτυο, ενώ αντίθετα συνεχίστηκε και σήμερα η διάνοιξη δρόμων εντός των οικισμών της ορεινής κεντρικής Εύβοιας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:36