search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Νέα φοροεπιδρομή στα ακίνητα

11.10.2012 08:27
Νέα φοροεπιδρομή στα ακίνητα - Media

Αλλαγές στη  φορολογία των ακινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ. Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, χωραφιών και οικοπέδων εντός κι εκτός σχεδίου πόλης. 

Αλλαγές στη  φορολογία των ακινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ. Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, χωραφιών και οικοπέδων εντός κι εκτός σχεδίου πόλης. 
 
Εν μέσω πιέσεων από την τρόικα και σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η «τρύπα» του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση αποσκοπεί να εισπράττει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ το χρόνο

Όπως αναμένεται το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει ελαφρύνσεις για τους μικροϊδιοκτήτες καθώς στόχευση του μέτρου είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης όπως συζητήθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του  υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη. 
 
Συγκεκριμένα, βάση του σχεδιασμού θα υπάρχει ένα ατομικό αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας και πάνω από αυτό θα εφαρμοστεί φορολογική κλίμακα που θα περιλαμβάνει αρκετούς συντελεστές που θα κυμαίνονται από 0,1% έως 1%, ενώ για πολύ μεγάλες περιουσίες οι συντελεστές μπορεί να φθάσουν και το 2%-3%.
 
Το αφορολόγητο αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 100.000 ευρώ για το σύνολο της ατομικής περιουσία του φορολογούμενου (από 200.000 ευρώ σήμερα που είναι για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας).
Η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου θα υπόκειται σε φόρο βάσει των συντελεστών.
 
Ειδική ρύθμιση θα υπάρχει για τους αγρότες καθώς στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξαιρεθούν από τον ενιαίο φόρο οι αγρότες οι οποίοι καλλιεργούν μικρές εκτάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21