search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:16
MENU CLOSE

Ένταση με πελάτη ΑμΕΑ που αρνήθηκε να φορέσει κίτρινο αυτοκόλλητο σε σούπερ μάρκετ (Video)

17.02.2021 16:32
Ένταση με πελάτη ΑμΕΑ που αρνήθηκε να φορέσει κίτρινο αυτοκόλλητο σε σούπερ μάρκετ (Video) - Media

 

Το περιστατικό συνέβη στη Βρετανία η οποία βρίσκεται εν μέσω σκληρών απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού.  Άτομα από το προσωπικό της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μόρισον» προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, όταν απείλησαν ΑμΕΑ ότι θα καλέσουν την αστυνομία, επειδή αρνήθηκε να φορέσει το κίτρινο αυτοκόλλητο.
Το κίτρινο αυτοκόλλητο στα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία δείχνει πως αυτός που το φοράει δεν είναι υποχρεωμένος να φορέσει μάσκα όπως οι άλλοι στα σούπερ μάρκετ, εξαιτίας κάποιας αναπηρίας που έχει. 

Οι κίτρινες αυτές κονκάρδες βέβαια δεν είναι υποχρεωτικές αλλά προαιρετικές. Στο βίντεο φαίνεται ο πελάτης να λέει στο προσωπικό πως δεν επιθυμεί να φορέσει το αυτοκόλλητο γιατί δεν θέλει να ξέρουν οι άλλοι για την αναπηρία του, ενώ την ίδια στιγμή οι δυο υπάλληλοι τον πιέζουν να το κάνει.

Μάλιστα φαίνεται καθαρά πως μια υπάλληλος κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου και τον απειλεί ότι θα καλέσει την αστυνομία εάν δεν βάλει το αυτοκόλλητο. Στο βίντεο ακούγεται καθαρά ο υπάλληλος να λέει: «είναι για να καταλάβουν οι άλλοι πελάτες ότι δικαιούστε εξαίρεση για ιατρικούς λόγους και γι’ αυτό δεν φοράτε μάσκα». Και ο πελάτης να απαντάει: «δεν θα έπρεπε να δηλώνω στους άλλους την πάθησή μου. Αυτό είναι διάκριση. Αν με ρωτήσουν, μπορώ να τους απαντήσω».
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέβηκε το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και η εταιρία αναγκάστηκε όχι μόνο να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό αλλά και να δηλώνει πως πρόκειται για κάτι το μεμονωμένο που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική της εταιρίας. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:15