search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:28
MENU CLOSE

Πέθανε ο υπερσυντηρητικός δημοσιογράφος Ρας Λίμπω

17.02.2021 18:25
Πέθανε ο υπερσυντηρητικός δημοσιογράφος Ρας Λίμπω - Media
 
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, ο Ρας Λίμπω, ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους δημοσιογράφους και συντηρητικούς σχολιαστές των ΗΠΑ.
 
Ο Λίμπω, ο οποίος παρουσίαζε μια από τις πλέον δημοφιλείς ραδιοφωνικές εκπομπές για σχεδόν 30 χρόνια θεωρείται από τους υπεύθυνος για την σκληρή στροφή στον συντηρητισμό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
 
Αγαπημένος του Τραμπ, ο οποίος τον βράβευσε το 2020 με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε πολίτη στις ΗΠΑ, χαρακτηριζόταν από τον ακραίο λόγο του και τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιούσε για τους φιλελεύθερους.
 
Στον Λίμπω αποδίδεται η εξαιρετικά υποτιμητική λέξη «φεμιναζί» για τις φεμινίστριες, καθώς και πολλές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται από την Δεξιά και την ακροδεξιά στις ΗΠΑ σε βάρος των Δημοκρατικών και των πιο αριστερών στις ΗΠΑ.
 
Γόνος εύπορης οικογένειας από το Μισούρι, ο Λίμπω γεννήθηκε το 1951 και μετά από ένα χρόνο σπουδών άρχισε να εργάζεται στο ραδιόφωνο. Σύντομα έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στο talk radio και το 2008 υπέγραψε βασιλικό συμβόλαιο με την Premiere Networks για 400 εκατομμύρια για οκτώ χρόνια.
 
Photo credit: Gage Skidmore
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27