search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Θωμαΐδης: Διανύουμε την πλέον επικίνδυνη περίοδο για τον κορωνοϊό

18.02.2021 07:10
Θωμαΐδης: Διανύουμε την πλέον επικίνδυνη περίοδο για τον κορωνοϊό - Media

 

Την εκτίμηση ότι τώρα είναι η πλέον επικίνδυνη περίοδος για τον κορωνοϊό έκανε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης.

«Αυτή η περίοδος είναι η πλέον επικίνδυνη για τη νόσο», είπε επισημαίνοντας πως η πανδημία είναι «πολύπλοκο πρόβλημα», σε υγειονομικό, κοινωνικό, οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο.

«Ελπίζουμε ότι θα δούμε μείωση τις επόμενες μέρες», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν περίμενε κάποιος από μία νόσο, που δεν ξέρουμε τίποτα γι’αυτήν και δεν υπάρχει εμβολιασμός να μην υπάρξει τέτοια διασπορά, γιατί δεν υπάρχει ανοσία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο καθηγητής εξήγησε ότι ήταν αδύνατο τις προηγούμενες μέρες να ληφθεί δείγμα από τα λύματα της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας.

Τέλος τόνισε ότι σήμερα, Πέμπτη, το βράδυ θα υπάρχουν τα δεδομένα και προέβλεψε ότι αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση στο ιικό φορτίο, λόγω της εφαρμογής των μέτρων.

Να σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 755 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 231 στην Αττική και 125 στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 13 (συνολικά 6194), ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 313 (67.7% άνδρες).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49