search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:30
MENU CLOSE

Mars Perseverance: Το «βαρύ πυροβολικό» της NASA πάτησε τον Άρη (Photo / Video)

18.02.2021 19:59
Mars Perseverance: Το «βαρύ πυροβολικό» της NASA πάτησε τον Άρη (Photo / Video) - Media

 

Στις 10:55 μμ, ώρα Ελλάδας, το «Mars 2020 Perseverance», το πιο προηγμένο όχημα εδάφους (αν και περισσότερο ως κινητό εργαστήριο πρέπει να αντιμετωπίζεται) που έχει αποσταλεί ποτέ στο διάστημα, προσεδαφίστηκε στον πλανήτη Άρη.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την προσεδάφιση, έστειλε και την πρώτη φωτογραφία του από τον «κόκκινο πλανήτη», από τον κρατήρα Τζεζέρο, ενώ τα μέλη της NASA ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στο πλαίσιο της αποστολής «Μars 2020», το διαστημικό όχημα «Perseverance» ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Ιουλίου του 2020 διανύοντας 471 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να φθάσει το βράδυ της Πέμπτης στον «κόκκινο πλανήτη».

Και τι αποστολή είναι αυτή: το «Perseverance» θα αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής στον Άρη και θα μελετήσει την γεωλογική του σύνθεση. Επίσης, με τα εργαλεία του, θα συλλέξει δείγματα από τον «κόκκινο πλανήτη», που στόχος είναι να επιστραφούν στη Γη με μια μελλοντική αποστολή.

Πηγή φωτο: NASA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26