search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:42
MENU CLOSE

ΕΥΠ: Υπάλληλος καταγγέλλει μεγαλοστέλεχος για πολύχρονη σεξουαλική παρενόχληση

19.02.2021 11:11
ΕΥΠ: Υπάλληλος καταγγέλλει μεγαλοστέλεχος για πολύχρονη σεξουαλική παρενόχληση - Media

 

Σεξουαλική παρενόχληση, για πολλά χρόνια, από πρώην μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) καταγγέλλει υπάλληλος της Υπηρεσίας ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Συγκεκριμένα, με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές ζητεί να διαπιστώσουν αν διαπράχθηκαν σειρά αδικημάτων για τα οποία επισυνάπτει και 3 μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ συναδέλφων της και ενός ακόμα προσώπου της περιοχής που υπηρετούσε όταν –φέρονται να –έγιναν όσα καταγγέλλει.

Αναλυτικά η γυναίκα, η οποία προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας, ζητεί να διερευνηθούν τα αδίκηματα της «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας», «ψευδή καταμήνυση».

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία με το εν λόγω πρόσωπο, καθώς όπως περιγράφει το 2018 παύθηκε από την κομβική θέση που κατείχε  και τοποθετήθηκε σε θέση «ψυγείο», ενώ κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη).

Γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει.

Στην μηνυτήρια αναφορά κάνει λόγο για περιστατικά ψυχολογικής ή και άλλης βίας σε βάρος της με χειρονομίες και λεκτικές παρενοχλητικές προσεγγίσεις, ακόμα και χαϊδέματα.

Μάλιστα, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ τον Σεπτέμβριο του 2017 της ζήτησε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη δήθεν για υπηρεσιακή συνάντηση και εκεί ουσιαστικά για πρώτη φορά της είπε ευθέως ότι «ονειρευόταν να κάνει έρωτα» μαζί της και την προέτρεψε να σκοτώσει τον πατέρα της στο μυαλό της «διότι από εκεί πήγαζε το τόσο έντονο αίσθημα καθήκοντος που με κρατάει μακριά από τις χαρές της ζωής».

«Η πολιορκία σε βάρος μου δεν επετεύχθη και αυτός ήταν ο λόγος για την ψευδή καταμήνυσή μου από το μηνυόμενο για την τέλεση πληθώρας ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων, όπως λεπτομερώς αναφέρω στην μηνυτήρια αναφορά μου», συμπληρώνει μεταξύ άλλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:42