search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Έρχεται νέο ΕΣΠΑ μόνο για την εστίαση

19.02.2021 14:33
Ανατροπή με αναστολές συμβάσεων εργασίας - Νέα κριτήρια και «κόφτης» για  πληττόμενες επιχειρήσεις  - Media

 

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα θα αφορά μόνο την εστίαση και θα διατεθεί προκειμένου να στηριχθεί ο εν λόγω τομέας, καθώς υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα κομμάτι του catering θα επαναλειτουργήσει.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα γίνει περίπου στις αρχές του Μαΐου. Από αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση – διακινδυνεύω να πω – να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις», είπε σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης, το 2019, το σύνολο του τζίρου στον κλάδο της εστίασης ήταν 6,4 δισ. ευρώ.

Το 2020, λόγω των κλειστών καταστημάτων, ο πραγματικός τζίρος έφτασε στα 4,2 δισ. ευρώ

Επίσης ο Υπουργός απολογήθηκε για το κλείσιμο των επιχειρήσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Zητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48