search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:50
MENU CLOSE

Έξαλλος ο Χαρδαλιάς με το ΚΙΝΑΛ: Ντροπή, όλα έχουν τα όριά τους

19.02.2021 15:21
Έξαλλος ο Χαρδαλιάς με το ΚΙΝΑΛ: Ντροπή, όλα έχουν τα όριά τους - Media

 

Την οργισμένη αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσαν οι σκλήρες κατηγορίες του ΚΙΝΑΛ για τις ευθύνες της κυβέρνησης και ειδικά της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την κατάσταση που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνει: «Κάποιοι εκεί στο ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα! Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μικροπολιτικές χυδαιότητες, ειδικά την ώρα της μάχης μέχρι και ο πιο ταλαιπωρημένος συμπολίτης μας να αποκτήσει άμεσα ρεύμα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους!

Με επίσημη ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία για την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τα σφοδρά και πρωτόγνωρα εδώ και δεκαετίες καιρικά φαινόμενα γιατί “καθυστέρησε απελπιστικά” να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τον Δήμο Διονύσου!

Ο Δήμος Διονύσου στις 16/2 το πρωί έκανε αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, όπου σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες από το Νομό διαδικασίες και το ίδιο μεσημέρι στις 16:01 το αίτημα της διαβιβάστηκε στην Πολιτική Προστασία. Στις 19:26 της ίδιας ημέρας (δηλ. 3 ώρες και 25 λεπτά αμέσως μετά το αίτημα) ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε Έκτακτη ανάγκη, ενώ από τις 18:12 λεπτά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πυροσβεστική υπηρεσία είχαν πάρει εντολή από την Πολιτική Προστασία ενεργοποίησης των μηχανισμών τους, αποστολής μηχανημάτων και στελέχωσης συνεργείων προς αρωγή και συνδρομή του Δεδδηε και του Δήμου Διονύσου!».

Τέλος, σε πολύ υψηλούς τόνους τονίζει, επισυνάπτοντας παράλληλα, σχετικά έγγραφα και αλληλογραφία της Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Αττικής: «Ντροπή! Τίποτε περισσότερο! Τα υπόλοιπα σύντομα… προέχει η συνδρομή μας στην πλήρη αποκατάσταση των μαζικά κατεστραμμένων δικτύων της ΔΕΗ και του τέλους της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας…».

Χρηστίδης: Ζητάει και τα ρέστα…

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στον Ν. Χαρδαλιά ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, λέγοντας ότι «αντί να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Χαρδαλιάς για την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών τόσες ημέρες, ζητά και τα ρέστα. Αλλά, είπαμε, το φιλότιμο είναι άγνωστη λέξη για τη Νέα Δημοκρατία».

Αυτοψία του ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε το δήμο Διονύσου και πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή. Μετά το τέλος της επίσκεψης, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ δήλωσαν ότι «η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη γιατί ένα σχεδόν χρόνο μετά την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την πολιτική προστασία, τα των σχέδια αντιμετώπισης χιονοπτώσεων δεν έχουν ολοκληρωθεί σε Δήμους και σε Περιφέρειες της χώρας, ενώ σχεδόν οι μισές Περιφέρειες δεν διαθέτουν ακόμη Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους τα επικοινωνιακά σόου και να εφαρμόσει τον δικό της νόμο, ένα χρόνο μετά την ψήφισή του. Την καλούμε επίσης, με τις άνετες πλειοψηφίες που διαθέτει σε ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, να εκπονήσει αμέσως ένα σχέδιο προληπτικών έργων για ολόκληρη την επικράτεια με αντικείμενο την ανθεκτικότητα και τη θωράκιση της χώρας από φυσικές καταστροφές, καθώς επίσης και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που προκαλούν οι απηρχαιωμένες υποδομές στα ενεργειακά και άλλα δίκτυα της χώρας.

Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Κυβέρνηση κρίνεται από τα έργα της. Δεν δικαιούται πλέον να επικαλείται ούτε τις αντίστοιχες κυβερνητικές αποτυχίες του Σύριζα ούτε τις κακές συγκυρίες προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:48