search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:13
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες αντιδράσεις – «Δεν έχω λάβει καμία καταγγελία»

19.02.2021 17:21
Νέα συγκλονιστική μαρτυρία κατά Λιγνάδη για αποπλάνηση ανηλίκου   - Media

 

Τη δική του απάντηση, μέσω του MEGA, σε όσα είπε για εκείνον η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, για πρώτη φορά μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, χωρίς όμως επί της ουσίας να απαντήσει στις καταγγελίες που του αποδίδονται.

Λίγες ώρες μετά, επέστρεψε με δήλωση του στην «Κ», αναφορικά τις φήμες πως θα βγει σήμερα το ένταλμα σύλληψης του. «Το έχω ακούσει». «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», δήλωσε. 

Ο κ. Λιγνάδης τονίζει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών. Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε – «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω», λέει στην «Κ». Όσον αφορά στην παραίτηση του, ο κ. Λιγνάδης λέει πως εξήγησε τους λόγους όταν παραιτήθηκε – «είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια», συμπληρώνει.

Όταν όμως ερωτάται από την «Κ» για αυτό τον «κυκλώνα», ο ίδιος λέει πως δεν θα μπει σε διαδικασία να τον κρίνει – «τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο». «Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, με πιέζει γιατί δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτό», λέει ο κ. Λιγνάδης. «Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται», τονίζει, και συμπληρώνει. «Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό». Σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, ο ίδιος, φυσικά, διαφωνεί. «Δεν νομίζω», δηλώνει στην «Κ», «ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», δηλώνει στην Καθημερινή. 

Μενδώνη: «Μας εξαπάτησε»

Σε συνέντευξή της σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη υπστήριξε για τον σκηνοθέτη, πως έπεσε «θύμα εξαπάτησης».  «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» ανέφερε.

Νωρίτερα σήμερα, η ίδια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Επίθεση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με φόντο τη σημερινή της τοποθέτηση για την «υπόθεση Λιγνάδη» και τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης σε βάρος του, εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη, ευθύνες και υποκρισία, ενώ ζητούν και την παραίτησή της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12