search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:22
MENU CLOSE

Κατάθεση από μάρτυρα «κλειδί» σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη

19.02.2021 18:31
Κατάθεση από μάρτυρα «κλειδί» σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη - Media

 

Σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα , πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε πως έπεσε «θύμα εξαπάτησης» από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ίδιος απάντησε πως εάν είναι επικίνδυνος θα το κρίνουν οι θεσμοί.

Επίθεση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με φόντο τη σημερινή της τοποθέτηση για την «υπόθεση Λιγνάδη» και τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης σε βάρος του, εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη, ευθύνες και υποκρισία, ενώ ζητούν και την παραίτησή της.

Σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της υπουργού Πολιτισμού και του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21