search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Su-57: Ετοιμάζεται να εξοπλιστεί με υπερηχητικά βλήματα;

19.02.2021 19:03
Su-57: Ετοιμάζεται να εξοπλιστεί με υπερηχητικά βλήματα; - Media
 
Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι η ρωσική Αεροπορία επιδιώκει να εξοπλίσει τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 με νέους υπερηχητικούς πυραύλους, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις ικανότητες του στα αεροπορικά πλήγματα εναντίον εχθρικών στόχων.
 
Πριν λίγες ημέρες, το φως της δημοσιότητας είδαν νέες πληροφορίες αναφορικά με το «άγνωστο» σχετικά, πρόγραμμα ανάπτυξης αυτών των πυραύλων, έπειτα από δηλώσεις που έκαναν πηγές της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
 

Η επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το onalert.gr, το νέο stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις εξοπλισμένο με ένα νέο υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους, ωστόσο διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των δοκιμών αυτών δεν χρησιμοποιήθηκαν πραγματικοί πύραυλοι, αλλά κάποιου είδους «ψεύτικα βλήματα» που προσομοιάζουν τον υπό ανάπτυξη πύραυλο σε μέγεθος και διαστάσεις.
 
Οι πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti, ανέφεραν ότι ο νέος υπερηχητικός πύραυλος θα ενσωματώνεται στο εσωτερικό του Su-57, ίσως για την διατήρηση των stealth ιδιοτήτων, όπως στην περίπτωση του F-35 και θα προορίζεται για εχθρικούς στόχους στο έδαφος, όπως συστήματα αεροπορικής άμυνας και εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων.
 

Δοκιμή και με πραγματικό πύραυλο

Το πρακτορείο Sputnik από την πλευρά του μετέδωσε ότι «ως μέρος των δοκιμών, το μαχητικό Su-57 πραγματοποίησε αρκετές πτήσεις με λειτουργικό μοντέλο νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου με πραγματικό βάρος και διαστάσεις. Πριν από αυτό, τα μοντέλα του νέου προϊόντος δοκιμάστηκαν στο εσωτερικό τμήμα του μαχητικού στο έδαφος».
 
Ένα από τα χαρακτηριστικά του μαχητικού Su-57 είναι ο συνδυασμός της υψηλής ευελιξίας του και της ικανότητάς του να πραγματοποιεί πτήσεις με υπερηχητική ταχύτητα, ενώ φυσικά είναι εφοδιασμένο με τους τελευταίους τύπους ηλεκτρονικών συσκευών πτήσης. Θεωρείται δε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευσή του, κάτι που κατά τις ρωσικές πηγές «εγγυάται την υπεροχή του έναντι των ανταγωνιστικών αεροσκαφών».
 
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 από αυτά θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη Su-57, που θα ενταχθούν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2024, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 76 αεροσκάφη συνολικά μέχρι το 2028.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18