search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:53
MENU CLOSE

Ισπανία: Νέες ταραχές σε Βαρκελώνη και Χιρόνα – Τέσσερις συλλήψεις στην Καταλονία (Video)

20.02.2021 10:39
Ισπανία: Νέες ταραχές σε Βαρκελώνη και Χιρόνα - Τέσσερις συλλήψεις στην Καταλονία (Video) - Media

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ με την κατηγορία ότι προσέβαλε τη μοναρχία και εξύμνησε την τρομοκρατία με τα τραγούδια του.

Η ποινή των 9 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε πυροδότησε όχι μόνο διαδηλώσεις αλλά και μια έντονη συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη νύχτας επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σύμφωνα με την αστυνομία. Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη και άλλοι δύο στη Χιρόνα, στην Καταλονία, ενώ 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νύχτα διαδηλώσεων μετά τη φυλάκιση του 32χρονου Πάμπλο Χασέλ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών για tweet που έστειλε, στα οποία εξύβριζε τη μοναρχία και την αστυνομία, όπως και για εξύμνηση της τρομοκρατίας.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη νύχτα στη Βαρκελώνη, όπου οι ταραχές δεν άργησαν να ξεσπάσουν. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες, μπουκάλια εναντίον της αστυνομίας και πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν φτιάξει με κάδους σκουπιδιών και καρέκλες εστιατορίων. Τουλάχιστον σε ένα εστιατόριο ξέσπασε φωτιά, ενώ σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την αστυνομία. Επιπλέον, λεηλατήθηκαν εμπορικά καταστήματα.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα, με κινητοποιήσεις να προβλέπονται στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Παμπλόνα (βόρεια), το Λογρόνιο (βόρεια) και τη Μαγιόρκα.

Συνολικά, σχεδόν 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την Τρίτη και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών αστυνομικοί και μια νεαρή γυναίκα που έχασε το μάτι της στη Βαρκελώνη, πιθανόν από πλαστική σφαίρα της αστυνομίας.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ένα λιγότερο περιοριστικό νομοσχέδιο για την ελευθερία του λόγου.

 

Πηγή: ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:48