search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:43
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης λίγες ώρες μετά την «επίσκεψη» στη ΓΑΔΑ

20.02.2021 17:12
Νέα συγκλονιστική μαρτυρία κατά Λιγνάδη για αποπλάνηση ανηλίκου   - Media

 

Λίγες ώρες μετά την οικειοθελή παρουσία του στη ΓΑΔΑ, συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατά συρροή. Οι περιπτώσεις που προς το παρόν τον βαρύνουν είναι δύο.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Η μία του 25χρονου που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα.

Κρίσιμη θεωρείται η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική του ζωή. 

«Δεν έχει επέλθει παραγραφή»

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σοβαρότατες καταγγελίες: 

α) αποτυπώνονται με παράθεση στοιχείων στη μήνυση που κατέθεσε ο 25χρονος σήμερα άνδρας για αποπλάνηση και βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010 και

β) περιγράφονται λεπτομερώς σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων, που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο μάλιστα ακόμη και για χορήγηση ναρκωτικών και αλκοόλ σε ανήλικους ώστε να κάμπτεται η αντίστασή τους και να μπορεί ανενόχλητα ο γνωστός ηθοποιός- σκηνοθέτης να τους κακοποιεί σεξουαλικά μέσα στο σπίτι του.

Το ποινικής και ηθικής απαξίας αδίκημα του βιασμού, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τη μήνυση τελέστηκε το 2010, σε χρόνο δηλαδή που δεν έχει επέλθει παραγραφή και συνεπώς οι εισαγγελικές αρχές μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυσή του ο 25χρονος περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο που ο σκηνοθέτης τον πλησίασε σε κεντρική πλατεία της Αθήνας και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του τον οδήγησε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου και τον βίασε.

«Από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία να παρέμβει και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες της διερεύνησης των καταγγελιών.

Ο μηνυτής φέρεται να έχει περιγράψει μάλιστα πως στο σπίτι του σκηνοθέτη έβλεπε να μπαινοβγαίνουν και άλλα ανήλικα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σε βάρος του Λιγνάδη έχει κατατεθεί ακόμη μία μήνυση για βιασμό από τον 40χρονο σήμερα Βασίλη Κ., ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και εκτενή τηλεοπτική συνέντευξη για τα όσα κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη.

Ο μηνυτής κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε πριν από 25 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών. Ωστόσο το αδίκημα, παρότι είναι κακούργημα, είναι ήδη παραγεγραμμένο, καθώς έχει παρέλθει το ανώτατο όριο παραγραφής που είναι η δεκαπενταετία.

Νίκος Γεωργουλέας: «Η τοποθέτησή του για όλες αυτές τις φήμες είναι πως αρνείται τις κατηγορίες» 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη είπε πως ο εντολέας του «για όλες αυτές τις φήμες αρνείται τις κατηγορίες». 

Ο κ. Γεωργουλέας εξήγησε πως ο πελάτης του βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, πριν εκδοθεί το ένταλμα σύλληψής του, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε πως όλο αυτόν τον καιρό φιλοξενούνταν στην Αθήνα. 

Αρνήθηκε να τοποθετηθεί περαιτέρω, μέχρι να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πλέον αναμένεται να προσέλθει ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18