search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:55
MENU CLOSE

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για Λιγνάδη – «Εκτεθειμένος ακόμα και αν παραιτήσει τη Μενδώνη»

21.02.2021 10:34
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για Λιγνάδη - «Εκτεθειμένος ακόμα και αν παραιτήσει τη Μενδώνη» - Media

 

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

Σχολιάζει ότι «λίγη σημασία έχει πια, αν κατόπιν εορτής παραιτήσει την υπουργό του. Άλλωστε η κα Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ’ εντολήν του». Ειδικότερα αναφέρει ότι «κατ’ εντολήν του ακύρωσε τη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει τη Διεύθυνση του Εθνικού στον κ. Λιγνάδη. Κατ’ εντολήν του έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύσει τις “φήμες” όπως έγραφε. Κατ’ εντολήν του έκανε πως δεν είδε τη καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 του Φλεβάρη και πως δεν άκουγε όλες αυτές τις μέρες την κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης. Κατ’ εντολήν του τέλος, έκανε στροφή 180 μοιρών, μόνο όταν έμαθαν ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί».

«Ελπίζουμε», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε κατ’ εντολήν του, βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη».

Νάσος Ηλιόπουλος: Καταρρέει η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κυβέρνηση 

Στο μεταξύ, για «ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από πλευράς της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη» που κατέρρευσε υπό το βάρος των εξελίξεων, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.

«Δεν γίνεται όταν στις 6/2 βγαίνει στη δημοσιότητα η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., ο οποίος καταγγέλλει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, και υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο κ. Λιγνάδης να παραιτείται και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Στη συνέντευξή της μάλιστα την Παρασκευή, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ρωτήθηκε σχετικά και τους εξαπάτησε», ανέφερε, διερωτώμενος: «Ποιους εξαπάτησε; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση;». «Η κ. Μενδώνη είναι υπουργός, δεν είναι ούτε ντετέκτιβ, ούτε ανακριτής ώστε να κάνει η ίδια τη δουλειά της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, διαμηνύοντας ότι «από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι καταγγελίες, η κυβέρνηση όφειλε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να παρέμβει η Δικαιοσύνη».

«Ο κ. Λιγνάδης, βέβαια, ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, ακριβώς για να διορίσουν αυτόν τον άνθρωπο στη συγκεκριμένη θέση».

«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν, που  μοιράστηκαν μαζί μας το βάρος και τον εφιάλτη τους για να μη το κουβαλάνε μόνοι τους», τόνισε, λέγοντας ότι «δουλειά όλων μας είναι να φτιάξουμε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο, ώστε τα θύματα να βρίσκουν το κουράγιο να μιλούν». «Δουλειά της υπουργού και του πρωθυπουργού ήταν να έβγαιναν μπροστά από την αρχή, να έλεγαν ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως και να μην καλύψουν κανέναν», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος, «δυστυχώς όμως έκαναν το αντίθετο». Επισήμανε, ακόμα, ότι «τις τελευταίες μέρες ολοένα περισσότερες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει όλα να εξεταστούν, τόσο οι καταγγελίες για κύκλωμα παιδεραστίας όσο και οι καταγγελίες σχετικά με σχολεία στα οποία δίδασκε ο κ. Λιγνάδης, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι».

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Τρικυμία εν κρανίω»

Στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη απαντά η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς αναφέρει:

«Αντί απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε στη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσα στην ταραχή του, σε 4 γραμμές αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης. Η 6/2 πού όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.», είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δημήτρης Λιγνάδης. Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή.

»Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:55