search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Το υβρεολόγιο του (βουλευτή της Χ.Α.) Παναγιώταρου…

12.10.2012 08:26
Το υβρεολόγιο του (βουλευτή της Χ.Α.) Παναγιώταρου… - Media

Δείγμα γραφής έδειξε η Χρυσή Αυγή μέσω του Ηλία Παναγιώταρου, ενός από τους ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στα έδρανα της Βουλής.

Δείγμα γραφής έδειξε η Χρυσή Αυγή μέσω του Ηλία Παναγιώταρου, ενός από τους ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στα έδρανα της Βουλής. Με αφορμή την παράσταση Corpus Christi, η οποία θεωρήθηκε ότι έχει βλάσφημο περιεχόμενο, δεκάδες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην Ιερά Οδό. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς και Γιώργος Γερμενής.

Στο σημείο έφτασαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να μπουν στο θέατρο να δουν την παράσταση. Ανάμεσά τους οι Ν. Μπίστης, Π. Τατσόπουλος, Μ. Ρεπούση και Β. Κατριβάνου. Μπροστά στην είσοδο όμως βρέθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι δήλωσαν πως αν μπουν οι συνάδελφοί τους θα μπουν και οι ίδιοι για να διακόψουν την παράσταση.

Αν και αρχικά αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ώστε να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρήσουν σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους ενώ έγιναν και τέσσερις προσαγωγές.

Αξιομνημόνευτο είναι και ότι, ενώ οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε μία προσαγωγή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς επενέβη και κυριολεκτικά «άρπαξε» τον πολίτη, ο οποίος είχε προσαχθεί, από τα χέρια των αστυνομικών.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το «υψηλής ποιότητος» φρασεολογικό επίπεδο του Ηλία Παναγιώταρου.


Καταδικάζει το περιστατικό το ΣΕΗ

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με ανακοίνωσή του καταδικάζει «οποιεσδήποτε ενέργειες που θίγουν, προσβάλλουν, απειλούν και στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας στην τέχνη».

«Η ελεύθερη έκφραση, η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο.

«Γι' αυτό τον λόγο είμαστε ενάντια σε ότι περιορίζει, ελέγχει και υπονομεύει την δουλειά μας και την εξέλιξη μας. Η βαρβαρότητα, η βία, η καταστολή, η λογοκρισία και η επιβολή περιορισμών στην τέχνη και στη ζωή εντείνονται όλο και περισσότερο. Κι όταν η τέχνη λογοκρίνεται, λογοκρίνεται και η ζωή. O φόβος του συστήματος εκφράζεται με την αυξανόμενη τρομοκρατία του λαού. Οι ηθοποιοί αντιστεκόμαστε σε οτιδήποτε μας στερεί το δικαίωμα στην έκφραση, στην ομορφιά, στην ποιότητα, στην εξέλιξη, στην αμφισβήτηση αυτής της βίαιης για το λαό πολιτικής. Η τέχνη μας είναι ένα πνευματικό όπλο που στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Αυτό το όπλο δεν θα το παραδώσουμε ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:51