search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Η Μάγκνα κάρτα και η Μεγάλη Αρκάνα

12.10.2012 08:32
Η Μάγκνα κάρτα και η Μεγάλη Αρκάνα - Media

Τα θαυμαστά αποτελέσματα του «Ξένιου Ζευ» (!) επαινούσε γνωστή παρουσιάστρια στο κεντρικό δελτίο του καναλιού της. Και στην ίδια αξίζει έπαινος. Επειδή δεν γνωρίζει (φευ!) τη γενική του αρχαίου θεού, διόλου δεν φοβάται τους κεραυνούς του αξένου Διός.

Τα θαυμαστά αποτελέσματα του «Ξένιου Ζευ» (!) επαινούσε γνωστή παρουσιάστρια στο κεντρικό δελτίο του καναλιού της. Και στην ίδια αξίζει έπαινος. Επειδή δεν γνωρίζει (φευ!) τη γενική του αρχαίου θεού, διόλου δεν φοβάται τους κεραυνούς του αξένου Διός.

Είναι Ελληνίδα με πατέντα και τέτοια μικροπράγματα, είμαι βέβαιος, δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιογραφική της καριέρα. Άλλωστε στην απίθανη περίπτωση που θα την επιπλήξει κανένας διανοούμενος καναλάρχης (sic) έχω έτοιμη την υπεράσπισή της: υπαινικτικό ήταν το σφάλμα, μεστό νοήματος και με σφύζουσα σημασία που διέφυγε από τους αδαείς. Απαίσιοι είναι αυτοί οι μετανάστες, σκέφτηκε η εν λόγω κυρία, και με τρισβάρβαρα ελληνικά οι άθλιοι. Τους αξίζει μια αστυνομική επιχείρηση γραμματικής ορθότητας; Σαφώς όχι. Γιατί να μην κάνουμε κι εμείς, χάριν ομοιοστασίας με την αγραμματοσύνη τους, έναν βαρβαρισμό;

 Μια άλλη παρουσιάστρια ρωτάει τη διαπρεπή καλεσμένη της σε πρωινή εκπομπή: Εσείς γνωρίζετε τι είναι αυτή η Μάγκνα Κάρτα; Να σου πω… διστάζει η διαπρεπής, ναι, κατά το μάλλον ή ήττον… Και επειδή έχει κάποιο ύφος, κατάλοιπο μάλλον από το κολλέγιο του Ίτον, ανυπομονώ για τη συνέχεια: Δεν είναι μια φιγούρα από τα ταρώ; Από τη Μεγάλη Αρκάνα; Γι’ αυτό σας λέω πως ακόμα και το βαλκανικό φλέμα είναι ανώτερο από το βρετανικό φλέγμα.

 Όχι πως είναι κακό να κατάγεται κανείς από τη Μεγάλη Αλάνα. Το τοπίο είναι πλατύ και με λιγοστές ευκαιρίες, παρ’ όλα αυτά βγάζει προσωπικότητες με αξιοθαύμαστη πυκνότητα, όπως βγάζει και αλάνια. Άλλο όμως η αμορφωσιά κι άλλο η επηρμένη της διαφήμιση, η τόσο απωθητική στον δημόσιο λόγο. Μια τραχύτητα γεμάτη βία και βλακεία που έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις. Το διαπίστωσα προσφάτως επισκεπτόμενος τον διαδικτυακό τόπο γνωστού πολιτικού και συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά. Διάβασα ένα κοινότοπο άρθρο του για τα αίτια ανόδου της Χρυσής Αυγής και διέτρεξα τα σχόλια των αναγνωστών. Διόλου άσχετα με το τι έλεγαν οι περισσότεροι (κρυφίως επιχαίροντες με το φαινόμενο), το ζήτημα είναι και πώς το έλεγαν.
Ο συναγωνισμός στη στρεψοδικία, η έφεση στην αποστομωτική ατάκα, η περιφρόνηση των συνομιλητών τους, η προγραμματική καχυποψία, οι υβριστικές διατυπώσεις. Κυρίως όμως ο φτωχοπροδρομισμός και το συμπλεγματικό απόβαρο του λαϊκισμού που μπερδεύεται στα κουρέλια του.

 Το τι λες, συναρτάται άμεσα και σε απόλυτες τιμές με το πώς το λες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:14