search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17
MENU CLOSE

Έχουμε και λέμε:

12.10.2012 08:51
Έχουμε και λέμε: - Media

52.000 συντάξεις του ΙΚΑ,
4.753 συντάξεις του ΟΤΕ,
33.960 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων εισέπρατταν παράνομα από το extra large ελληνικό Δημόσιο κανονικά τις συντάξεις τους.

52.000 συντάξεις του ΙΚΑ,
4.753 συντάξεις του ΟΤΕ,
33.960 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων εισέπρατταν παράνομα από το extra large ελληνικό Δημόσιο κανονικά τις συντάξεις τους.

Φταίει η τρόικα, η καγκελάριος Μέρκελ, ο αντιπαθέστατος Σόιμπλε;
Ιδού η απορία.

Το ετήσιο κόστος αυτής της τεράστιας απάτης, δεκάδες εκατοντάδων ευρώ, που το πληρώνουν σήμερα τοις μετρητοίς οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ.
Ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει απεργίες διεκδικώντας περισσότερα χρήματα από την πολιτεία, δηλαδή από τους συνταξιούχους των 600 ευρώ και πάλι, προκειμένου να πληρώσει τους υπαλλήλους του και τις αναγκαίες ανακαινίσεις των πρυτανικών χεστρών, την ίδια στιγμή το Κέμπριτζ εκδίδει 40ετή ομόλογα για να συγκεντρώσει χρήματα που θα επενδύσει στην έρευνα δίχως να προσφεύγει στην κρατική επιχορήγηση.

Μάλιστα ο περίφημος νόμος Διαμαντοπούλου, στον οποίο αντιστέκονται λυσσαλέα οι παντογνώστες αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτη πράξη «τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι αυτά που καίγονται», δίνει σημαντικές δυνατότητες στα πανεπιστήμια να ιδρύουν εταιρείες, να θεσμοθετούν επώνυμες έδρες και άλλα προκειμένου να εξευρίσκουν χρήματα – πέραν του κρατικού προϋπολογισμού. Αλλά βέβαια τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι απασχολημένα με το πρωτεύον για την παιδεία μας θέμα της εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης.
Ας έρθουμε, τέλος, στα μέτρα που ζητούν οι «Ξένες Δυνάμεις Κατοχής» για την Ελλάδα.

Ιδού μερικά:

Απογραφή και δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Δημοσίευση στοιχείων για προσλήψεις, αποχωρήσεις και μεταθέσεις υπαλλήλων.
Αντικατάσταση διευθυντών εφοριών που δεν πιάνουν τους στόχους.
Δημοσίευση στο Διαδίκτυο δεικτών απόδοσης των εφοριών.
Ενεργοποίηση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στις εφορίες.
Μηχανογράφηση όλων των νοσοκομείων.
Αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων από κοινοτικά ταμεία.
Αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
                                
Βέβαια υπάρχει και η απαράδεκτη ρύθμιση του κατώτατου μισθού διά νόμου. Αυτό δεν πρέπει να περάσει «με καμιά κυβέρνηση».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16