search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στην Λίνα Μενδώνη

22.02.2021 11:31
Ο Παύλος Γερουλάνος είχε παραιτηθεί για λιγότερα... - Media

 

Την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης φαίνεται ότι συνεχίζει να απολαμβάνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο απλά για άτυχη χειρισμό, ο οποίος δεν συνιστά λόγο αποπομπής.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση της Λίνας Μενδώνη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και συμπλήρωσε ότι αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.

Εξέφρασε, ωστόσο, τη στήριξη της κυβέρνησης στην υπουργό Πολιτισμού, λέγοντας ότι πρόκειται για μια καλή υπουργό με σημαντικό έργο στο υπουργείο.

«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», πρόσθεσε.

Την παραίτησή της ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ άλλων την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του.

Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για κώδικες δεοντολογίας

Παράλληλα, η Α. Πελώνη προανήγγειλε μια σειρά πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τις οποίες θα ανακοινώσει ο ίδιος την Πέμπτη στην Βουλή.

«Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός», σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», κατεληξε η η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20