search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:45
MENU CLOSE

Θετικά νέα από τον ΠΟΥ: Μειώθηκαν στο μισό τα κρούσματα παγκοσμίως σε ένα μήνα

22.02.2021 16:30
Ο ΠΟΥ βάζει τέλος στην παραφιλολογία: Υπερβολικά νωρίς για να πούμε ότι ο κορωνοϊός γεννήθηκε στην Κίνα - Media

 

Με το πρόγραμμα εμβολιασμού να προχωρά ικανοποιητικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν σαφή βελτίωση, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας πέφτει σημαντικά, σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο η μείωση στις μολύνσεις κορωνοϊού είναι μεγάλη, καθώς στο μισό έπεσαν τα περιστατικά κορωνοϊού.

Σε αριθμούς, πάνω από 5 εκατομμύρια ήταν τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τα 2,4 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Όπως προέκυψε από τα δεδομένα του ΠΟΥ, στην Αμερική μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα, από 444.000, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε 169.000, την περασμένη Κυριακή.

Πτώση του αριθμού των μολύνσεων γνωρίζει και η Ευρώπη, καθώς 150.000 λιγότερα περιστατικά της φονικής νόσου καταγράφηκαν σε έξι εβδομάδες.

Μείωση διαπιστώνεται και στον αριθμό τον θανάτων στον πλανήτη. Πάνω από 98.000 έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τους 66.000 που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά, οι μολύνσεις ξεπερνούν τα 111 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια.

Οι εμβολιασμοί, όπως έχει παρατηρηθεί και διατυπωθεί από λοιμωξιολόγους, μειώνουν τον δείκτη μεταδοτικότητας. 

Στο Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχει αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς τα επιδημολιογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. 

Στη Βρετανία, τη χώρα της Ευρώπης που επλήγη περισσότερο από την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχουν γίνει ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων, ύστερα από τον εμβολιασμό 15, περίπου, εκατομμυρίων ανθρώπων και την πτώση του δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,6.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:45