24/02/2021 22:13:21

Έλενα Ακρίτα: Ανάρτηση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον Κουφοντίνα

Έλενα Ακρίτα: Ανάρτηση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον Κουφοντίνα - Media

 

Την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για να δωθεί τέλος στη συνεχιζόμενη για 47η ημέρα απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ζητά με ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της προς την Κ. Σακελλαροπούλου, η Έ. Ακρίτα σημειώνει τα εξής: «Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την εκκωφαντική σιωπή σας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα την σπάσετε πριν ή μετά τον θάνατο του κρατουμενου; 

Πήρατε όρκο να διαφυλάξετε το Σύνταγμα και τους νόμους. Ποια θα είναι η δικαιολογία σας για την μη μεταγωγή του στη φυλακή "από την οποία προήλθε" όπως ρητά γράφει ο ν. 4760/2020 και στην οποία εξέτιε αρχικά την ποινή του; 

Αντέχουν, κυρία Πρόεδρε, οι ώμοι σας να σηκώσουν το βάρος μιας πρωτοφανούς - για τα ευρωπαϊκά δεδομένα του 21ου αιώνα - κυβερνητικής "αυθαιρεσίας", για να μην πούμε τίποτα χειρότερο; 

Η σιωπή είναι συνενοχή. H στάση σας έστω και την τελευταία στιγμή θα υπαγορεύσει την υστεροφημία σας στην νεότερη Ιστορία της Ελλάδας».

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα, για την ικανοποίηση του οποίου, άλλωστε πραγματοποιεί την απεργία πείνας και δίψας επί 47 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να κλείσει ο κατάλογος των νεκρών με το θάνατο του απεργού πείνας, αλλά με τη νίκη της δημοκρατίας και της ορθής εφαρμογής των αρχών της σωφρονιστικής».

Παράλληλα, ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απηύθυνε έκκληση προς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.