search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:33
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων – Κοντά η παράταση της καραντίνας

23.02.2021 13:49
Κορωνοϊός: Πληροφορίες για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων - Κοντά η παράταση της καραντίνας - Media

 

Την ανησυχία των ειδικών προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φωνές που προτείνουν παράταση του lockdown.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να είναι τετραψήφιος και να ξεπερνά σημαντικά τα 1.000, μετά από τα 880 της δευτέρας. Αλλά και τα κρούσματα της Δευτέρας θεωρούνται πολλά, καθώς προέκυψαν από σημαντικά χαμηλότερο αριθμό τεστ από αυτόν που διενεργείται συνήθως.

Ταυτόχρονα, τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά και όσον αφορά στις νοσηλείες ασθενών με COVID-19 στο ΕΣΥ. Τη Δευτέρα, στις Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ) του ΕΣΥ νοσηλεύονταν 646 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 346 ήταν διασωληνωμένοι, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου, και πριν ανακοινωθεί το σκληρό lockdown για την Αττική, στις Μονάδες βρίσκονταν διασωληνωμένοι 246 ασθενείς. 

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν τα επιδημιολογικά στοιχεία της Τρίτης και της Τετάρτης για να κάνουν τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση, εκτιμάται πολύ δύσκολο να αποφευχθεί παράταση της καραντίνας για κάποιες ημέρες –μάλλον ως τις 8 Μαρτίου– προκειμένου να βελτιωθούν οι αριθμοί και να αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:33