24/02/2021 22:32:57

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων - Κοντά η παράταση της καραντίνας

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων - Κοντά η παράταση της καραντίνας - Media

 

Την ανησυχία των ειδικών προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φωνές που προτείνουν παράταση του lockdown.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να είναι τετραψήφιος και να ξεπερνά σημαντικά τα 1.000, μετά από τα 880 της δευτέρας. Αλλά και τα κρούσματα της Δευτέρας θεωρούνται πολλά, καθώς προέκυψαν από σημαντικά χαμηλότερο αριθμό τεστ από αυτόν που διενεργείται συνήθως.

Ταυτόχρονα, τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά και όσον αφορά στις νοσηλείες ασθενών με COVID-19 στο ΕΣΥ. Τη Δευτέρα, στις Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ) του ΕΣΥ νοσηλεύονταν 646 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 346 ήταν διασωληνωμένοι, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου, και πριν ανακοινωθεί το σκληρό lockdown για την Αττική, στις Μονάδες βρίσκονταν διασωληνωμένοι 246 ασθενείς. 

Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν τα επιδημιολογικά στοιχεία της Τρίτης και της Τετάρτης για να κάνουν τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση, εκτιμάται πολύ δύσκολο να αποφευχθεί παράταση της καραντίνας για κάποιες ημέρες -μάλλον ως τις 8 Μαρτίου- προκειμένου να βελτιωθούν οι αριθμοί και να αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.