search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ – Ακάρ: «Απαντήσαμε»

23.02.2021 15:14
Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media

 

Νέο προκλητικό δημοσίευμα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ισχυρίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το ωκεανογραφικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο.

Την πληροφορία έσπευσε να επιβεβαιώσει ο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο Τσεσμέ, που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει το Anadolu.

«Ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο, είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει νόμιμες τις έρευνες του Τσεσμέ, καθώς πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι «είναι σύμφωνες με τις διεθνείς συμφωνίες», ενώ «δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976».

Σε άλλο tweet του το Anadolu προσθέτει ότι ένα από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» και έριξε αντιπυραυλικά αντίμετρα (chaffs) σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων Τσεσμέ το ωκεανογραφικό σκάφος.

 

Αρμόδιες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου δεν σχολίασαν τη δήλωση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ότι η πτήση των F-16 κοντά στο «Τσεσμέ» «ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας» ούτε και τον ισχυρισμό ότι η Άγκυρα έδωσε «την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:56