search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Έθεσε ξανά το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους Ευρωπαίους

23.02.2021 16:08
Μητσοτάκης: Έθεσε ξανά το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους Ευρωπαίους - Media

 

Η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και το ζήτημα της διάθεσης των εμβολίων, ήταν το βασικό αντικείμενο της σημερινής τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ηγέτες της ΕΕ.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, και σε αυτήν πήραν μέρος εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα η χώρα του οποίου έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Ο κ.Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έθεσε πάλι στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Επίσης οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:42