06/03/2021 19:33:51

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινική δίωξη για βιασμό

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινική δίωξη για βιασμό - Media

 

Οι γαλλικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του Γάλλου ηθοποιού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βιασμός της ηθοποιού έγινε το 2018, όταν το φερόμενο θύμα ήταν 22 ετών. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται τις κατηγορίες.

Το περιστατικό φέρεται ότι συνέβη στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018.

Οι αρχικές καταγγελίες απορρίφθηκαν, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές διεξήγαν εκ νέου έρευνα, η οποία οδήγησε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Ντεπαρντιέ.

Η αρχή του νήματος

Η προκαταρκτική έρευνα άρχισε στις 27 Αυγούστου του 2019, όταν η νεαρή γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στην Aix-en-Provence για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε βάρος του Γάλλου ηθοποιού.

Η μήνυση μεταφέρθηκε στις αρμόδιες αρχές του Παρισιού, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά από 9 μήνες στις αρχές του ’19, καθώς οι ερευνητές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να απαγγείλουν επίσημες κατηγορίες.

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει διεθνή καριέρα με πάνω από 180 ταινίες στο ενεργητικό του.

Τότε, ο δικηγόρος του Γάλλου σταρ, Herve Temime, είχε δηλώσει ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως κάθε βιασμό, οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση, οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριψε την καταγγελία ως «αβάσιμη».

Μάλιστα, η ηθοποιός που καταγγέλλει για βιασμό τον Ντεπαρντιέ είχε προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει η γαλλική νομοθεσία, και που σχεδόν πάντα οδηγούν στην εξέταση της υπόθεσης από ανακριτή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.