search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:13
MENU CLOSE

Δερμιτζάκης: Απαραίτητη παράταση lockdown για 2 εβδομάδες – Να εφαρμόσουμε «έξυπνα» μέτρα

24.02.2021 06:21
Δερμιτζάκης: Απαραίτητη παράταση lockdown για 2 εβδομάδες - Να εφαρμόσουμε «έξυπνα» μέτρα - Media

 

Απαραίτητη την παράταση του lockdown για ακόμη δύο εβδομάδες χαρακτήρισε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής προτείνει το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα του lockdown και να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα 1.000 ημερησίως.

Παράλληλα, εξήγησε πως και από το προηγούμενο lockdown φάνηκε ότι αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν.

Επίσης, ο Μανώλης Δερμιτζάκης πρότεινε την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες.

«Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», τόνισε ο Μ. Δερμιτζάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα ο καθηγητής προτείνει άνοιγμα όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα και για παράδειγμα έως τις 7 το απόγευμα, ενώ τα καταστήματα να ανοίξουν αποκλειστικά με ραντεβού το λεγόμενο click in shop.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε πριν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες δηλαδή, εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία και εκθέτουν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:13