search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:36
MENU CLOSE

Κούγιας: Έντονες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» (Video)

24.02.2021 08:20
Κούγιας: Επίθεση σε εισαγγελέα, MME, Καινούργιου και Καπουτζίδη - Media

 

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, με τις οποίες χαρακτήρισε «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους τους μάρτυρες κατηγορίας.

Παράλληλα, σε άλλη δημόσια τοποθέτησή του, ο γνωστός ποινικολόγος τους χαρακτήρισε και «ακραίους ομοφυλόφιλους».

«Γίνεται προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Βλάχος, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο θυμάτων του κατηγορούμενου σκηνοθέτη.

«Πρόκειται περί μίας αστειότητος ή τουλάχιστον μιας απελπισμένης προσπάθειας να ακολουθηθεί η κλασική μέθοδος υπεράσπισης θυτών τέτοιου είδους εγκλημάτων, όπως είναι οι βιασμοί, η οποία δεν είναι άλλη από τη σπίλωση της ηθικής υπόστασης των θυμάτων», πρόσθεσε.

«Είναι ντροπή να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους με βάση τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, με βάση το φύλο τους ή με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν είναι υποτιμητικό να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σήμερα στο σεξ, διεθνώς είναι μια αναγνωρισμένη δραστηριότητα, που σε προοδευμένα ευρωπαϊκά έχουν αναγνωριστεί ως κανονικοί επαγγελματίες. Αυτός ο χαρακτηρισμός, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη βία που ασκείται απέναντι σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι παιδιά, γυναίκες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το να γίνεται δημόσια μια τέτοια δήλωση εναντίον ανθρώπων που υπέστησαν βία, κοινωνικώς και ηθικώς είναι απαράδεκτο», κατέληξε ο Γ. Βλάχος.

«Λάβρος» για την συγκεκριμένη δήλωση του Αλέξη Κούγια εμφανίστηκε και σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς.

«Σημερα ειπώθηκε η φράση “επαγγελματίες» ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους” – τοποθετηση η οποία προσβάλει την προσωπικότητα των μαρτύρων , γενικευει επικίνδυνα και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο σκηνοθέτης.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Σημερα ειπώθηκε η φράση “επαγγελματίες» ομοφυλόφιλοι , οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με…

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Karantzas στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Τέλος, τα «πυρά» του εναντίον του Αλέξη Κούγια, συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, με αφορμή δήλωσή του, έστρεψε και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο 64χρονος δημοσιογράφος τονίζει πως αυτή είναι «η πολλοστή ομοφοβική αναφορά» του Α. Κούγια, επικαλούμενος ανάλογη περίπτωση πριν από 15 χρόνια «όταν με αφορμή το παραδικαστικό κύκλωμα είχε δηλώσει πως ομοφυλόφιλοι δικηγόροι και επίορκοι δικαστές λυμαίνονται την Δικαιοσύνη» ενώ μάλιστα για την εν λόγω δήλωση πέρασε μια νύχτα στο κρατητήριο του ΑΤ Συντάγματος και στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Η αναφορα του δικηγορου Αθηνων Αλεξη Κουγια, σε ομοφυλοφιλους επαγγελματιες ειναι απαραδεκτη. Ειναι η πολλοστη ομοφοβικη…

Δημοσιεύτηκε από Gregory Vallianatos στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28