search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:00
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος: O Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη

24.02.2021 13:38
Ηλιόπουλος: O Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη - Media
 
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για «προσπάθεια συγκάλυψης» της υπόθεσης Λιγνάδη από τη στιγμή που κατατέθηκε επώνυμη καταγγελία εναντίον του, άσκησε για μία ακόμα φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM 93.4» της Πάτρας.
 

«Σήμα συγκάλυψης»

«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους ανθρώπους βγήκαν μπροστά να μιλήσουν για όσα υπέστησαν και να μοιραστούν τον εφιάλτη τους μαζί μας», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «το κρίσιμο ερώτημα για όλους μας και για την Πολιτεία, είναι πώς ενδυναμώνεται η φωνή αυτών των ανθρώπων, πώς δημιουργείται ένα πλαίσιο που θα τους δίνει το κουράγιο να μιλήσουν».
 
«Αυτό είναι που δεν έκανε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «από τις 6/2 που υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία εναντίον του κ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αντιθέτως για μέρες μιλούσε για φήμες και τοξικό κλίμα».
 
«Ακόμα, ο πρωθυπουργός –δια του κυβερνητικού εκπροσώπου- δήλωσε στις 15/2 ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», σημείωσε. «Όλη αυτή η διαδικασία δεν έστελνε σήμα διερεύνησης των καταγγελιών, έστελνε ξεκάθαρο σήμα συγκάλυψης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.
 
«Και μάλιστα όλα αυτά, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμο είναι για τις διωκτικές αρχές, όταν μιλάμε για τέτοιας μορφής εγκλήματα, να δράσουν γρήγορα και να διεξάγουν έρευνα σε προσωπικό υλικό -για παράδειγμα- του κατηγορούμενου», είπε.
 

Μενδώνη-Ταραντίλης έλεγαν ψέματα

«Η στάση της κ. Μενδώνη και της κυβέρνησης άλλαξε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι εναντίον του κ. Λιγνάδη υπήρχε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και σήμερα βλέπουμε τα στελέχη της κυβέρνησης να πέφτουν σε απίστευτες αντιφάσεις, με τον κ. Σκέρτσο να δηλώνει ότι οι ίδιοι ζήτησαν από τον κ. Λιγνάδη να παραιτηθεί στις 6/2, πράγμα που σημαίνει ότι τόσες μέρες η κ. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης μας έλεγαν ψέματα».
 
«Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, ακριβώς γιατί μέσα στην αλαζονεία του, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του». Υπογράμμισε, δε, ότι «για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα έρθει αύριο στη Βουλή απολογούμενος και δε θα επιτρέψουμε φτηνούς αντιπερισπασμούς, όπως το να στραφεί η συζήτηση στα σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
 
Όσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή που έχει επιλέξει ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα –για να υπερασπιστεί τον πελάτη του- να εκφέρει κακοποιητικό λόγο εναντίον των ανθρώπων που έκαναν τις καταγγελίες, μιλώντας για “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους”».
 

Κριτική και για την πανδημία

Τέλος, αναφερθείς στις εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας, τόνισε ότι «η χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων δείχνει ξεκάθαρα ότι τα διάφορα ανορθολογικά μέτρα της κυβέρνησης δεν αποδίδουν, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ., το οποίο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα γιατί, εκτός των άλλων, όπως δείχνει και μελέτη που έγινε στη Γαλλία, αυξάνει τα κρούσματα αντί να τα μειώνει».
 
«Η Αττική είναι “στο κόκκινο” με το 90% των ΜΕΘ να είναι καλυμμένες, όπως επιβαρυμένες είναι και άλλες περιοχές, και η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, συνταγογράφηση των τεστ ώστε να γίνεται ουσιαστική ιχνηλάτηση της πανδημίας και μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
 

«Προειδοποιητικές βολές» για τη συζήτηση της Πέμπτης

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη, με αντικείμενο το σύνολο των θεμάτων επικαιρότητας και «αιχμή του δόρατος» την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις Ηλιόπουλου μπορούν να θεωρηθούν ως «προειδοποιητικές βολές» για την συζήτηση.
 
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει για αποπομπή Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη και υπενθυμίζει ότι ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού διορίστηκε από την κυβέρνηση, η οποία και ακύρωσε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει για τη θέση η πρώην ΥΠΠΟ Μυρσίνη Ζορμπά. 
 
Ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση και αποδίδει ευθύνες και στον Κ. Μητσοτάκη, θυμίζοντας μάλιστα ότι είχε χρησιμοποιήσει στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί από την Πάρο στην Επίδαυρο, προκειμένου να παρακολουθήσει παράσταση των «Περσών» που είχε σκηνοθετήσει ο Δ. Λιγνάδης. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:59