search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:22
MENU CLOSE

Συναγερμός για έξαρση κρουσμάτων και μεταλλάξεις

24.02.2021 14:50
Συναγερμός για έξαρση κρουσμάτων και μεταλλάξεις - Media

 

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Υγείας και τους λοιμωξιολόγους μετά το άλμα των κρουσμάτων, παρά το lockdown σε Αττική και «κόκκινες» περιοχές.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ότι χθες τα κρούσματα ξεπέρασαν τις δυο χιλιάδες σε όλη τη χώρα και ότι διαρκώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικότερα σε εκείνα της Αττικής όπου η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 90%. Επίσης, ανησυχούν και για τα μεταλλαγμένα στελέχη που εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα και είναι πιο μεταδοτικά.

Σημειώνεται ότι αυξημένα αναμένεται να είναι και τα σημερινά κρούσματα, κοντά στα 2.000, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ξεπερνούσαν τα 1.500.

Αναφερόμενος στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίουσημείωσε ότι «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου», προαναγγέλοντας την παράταση του lockdown.

Πλέον οι πιο αισιόδοξοι βλέπουν παράταση μίας εβδομάδας, με το σενάριο για άνοιγμα της αγοράς στις 15 Μαρτίου να είναι ανοιχτό.

Το απόγευμα αναμένονται δηλώσεις του υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13