search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Η Εκκλησία και οι έλεγχοι…

12.10.2012 15:35

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από τον Γιάννη Στουρνάρα στην ερώτηση που κατέθεσαν προχτες οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Μαρία Γιαννακάκη και αφορά τους φορολογικούς ελέγχους σε ιερείς, ιεράρχες και εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση από τον Γιάννη Στουρνάρα στην ερώτηση που κατέθεσαν προχτες οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Μαρία Γιαννακάκη και αφορά τους φορολογικούς ελέγχους σε ιερείς, ιεράρχες και εκκλησιαστικά ιδρύματα. Κι όπως θυ­μίζουν στην ερώτησή τους, το 2005, με αφορμή την εκκλησιαστική κρίση, η Ιεραρχία της Εκκλη­σίας της Ελλάδος είχε αποφασίσει την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για τους ιεράρχες αλλά και τους κληρικούς και λαϊκούς που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς, ενώ τα μέλη της Ιεραρχίας είχαν αποφασίσει μεταξύ άλλων να γίνεται τακτικός έλεγχος των οικο­νομικών εκκλησιαστικών διαχειρίσεων από ορκωτούς λογιστές και από την Οικονομική Επιθεώ­ρηση της Εκκλησίας, να δημοσιεύεται κάθε χρόνο σε τοπικές εφημερίδες ο οικονομικός απολογι­σμός κάθε Ιεράς Μητρόπολης, να γίνεται προληπτικός έλεγχος της νομιμότητας των συμβάσεων κάθε Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου ύψους άνω των 300.000 ευρώ από την Ανωτάτη Εξελε­γκτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου και, τέλος, να εφαρμοστεί ενιαίο και διαφανές ταμειακό και λογιστικό σύστημα οικονομικής διαχείρισης για τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41