search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:05
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Θωμαΐδης: «Αύξηση στα λύματα και στην μετάδοση»

25.02.2021 06:54
Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: «Αύξηση στα λύματα και στην μετάδοση» - Media

Εξακολουθούν να ανησυχούν οι ειδικοί για τα δεδομένα της πανδημίας, στην Αττική.

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε πως υπάρχει μια μικρή μείωση στο ιικό φορτίο της τάξης του 20%, όμως επειδή είναι πάρα πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής η μείωση είναι πολύ αργή. Επιπλέον, δήλωσε πως έχουμε μεγάλη μετάδοση, αλλά όχι τόσο μεγάλη νοσηρότητα.

«Η εικόνα στα λύματα προηγείται της εικόνας του πεδίου» είπε ο κ. Θωμαΐδης και πρόσθεσε πως παρατηρείται «20% μείωση στο ιικό φορτίο των λυμάτων, αλλά αυτή η μείωση είναι πολύ αργή». Πρόσθεσε δε πως «το ιικό φορτίο του Νοεμβρίου ήταν μικρότερο απ’ ό,τι τώρα και γι αυτό ευθύνεται ο καιρός και οι μεταλλάξεις».

«Τώρα έχουμε μεγάλη μετάδοση αλλά όχι τόσο μεγάλη νοσηρότητα» είπε ο καθηγητής.

Αναφορικά με την πορεία των μεταλλάξεων, που είναι αυτές που ανησυχούν περισσότερο για την μεταδοτικότητα και λιγότερο για την νοσηρότητα ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε πως «ομάδα του ΕΚΠΑ χαρτογραφεί της μεταλλάξεις του ιού. Δύο μεταλλάξεις επικρατούν, η βρετανική και η ευρωπαϊκή» είπε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:05