search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55
MENU CLOSE

«Θερμή» υποδοχή από μαθητές στον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

12.10.2012 17:03
«Θερμή» υποδοχή από μαθητές στον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας - Media

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων οι μαθητές της Πρέβεζας, αναγκάζοντάς τον να τροποποιήσει το πρόγραμμα της επίσκεψής του.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων οι μαθητές της Πρέβεζας, αναγκάζοντάς τον να τροποποιήσει το πρόγραμμα της επίσκεψής του.
 
Τα παιδιά λίγο μετά τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του πυροβολικού και από εκεί, αφού πραγματοποίησαν πορεία στην Λεωφόρο Ειρήνης συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ κατέληξαν στην ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων, τόπο της προγραμματισμένης συνάντησης του κ. Τζαβάρα με τις αρχές της πόλης.
 
Οι μαθητές φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον κ. Τζαβάρα ο οποίος τελικά τροποποίησε το πρόγραμμα του και δεν έφτασε στον χώρο της συνάντησης. Η παρουσία των μαθητών ήταν ειρηνική και τα ίδια τα παιδιά περιφρούρησαν την πορεία και την συγκέντρωση τους απομονώνοντας ελάχιστα άτομα τα οποία προσπάθησαν να πετάξουν λεμόνια και αυγά. Στο υπόμνημά τους το οποίο οι μαθητές θα στείλουν στον αναπληρωτή υπουργό ζητούν δωρεάν παιδεία, καθηγητές και βιβλία από την αρχή της χρονιάς, παιδεία συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας, διασφάλιση μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, γνώσεις για όλους τους μαθητές χωρίς κοινωνικά και ταξικά κριτήρια.
«Δεν διεκδικούμε, απαιτούμε τα αυτονόητα» τόνισαν τα παιδιά τα οποία στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Πρέβεζας προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους αφού δεν κατάφεραν τελικά να συναντήσουν τον κ. Τζαβάρα.
 
Στο Μουσείο της Νικόπολης ο κ. Τζαβάρας ήρθε αντιμέτωπος με εργαζόμενους οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενημερώνοντας για τα αιτήματά τους τον αναπληρωτή Υπουργό.
 
Ο κ. Τζαβάρας αφού τους άκουσε δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τρόπους επίλυσης των ζητημάτων που του τέθηκαν αν και τόνισε ότι μερικά από αυτά τα θέματα δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του αλλά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια στιγμή πάντως εμφανίστηκε προβληματισμένος από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων σημειώνοντας ότι για τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί νωρίτερα από τους αρμόδιους…
 
Πηγή: www.atpreveza.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55