search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:46
MENU CLOSE

Τσίπρας: Εκτός από ποινικές υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη

25.02.2021 10:16
Τσίπρας: Εκτός από ποινικές υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο Λιγνάδη - Μενδώνη - Media

 

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη, μιλώντας μάλιστα για σκάνδαλο Λιγνάδη – Μενδώνη

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού είπε: «Το μεγάλο ζήτημα σήμερα, είναι ότι εδώ και ένα μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της προσπάθειας συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων… Αυτή είναι η πραγματική συζήτηση που διεξάγεται σε κάθε σπίτι. Γι αυτά θα ήθελε να ακούσει ο ελληνικός λαός κάτι και γι αυτό θα περίμενε μία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, μία συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις και να δώσετε κάποιες εξηγήσεις».

Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να αλλάξει το πλαίσιο της συζήτησης και σημείωσε ότι «επέλεξε να μην κάθεται στα υπουργικά έδρανα η κ. Μενδώνη αλλά η κ. Αγαπηδάκη». Απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη και του έθεσε προσωπικά ερωτήματα: «...Υπάρχουν μόνο ποινικές ευθύνες, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Δεν έγινε μπροστά στα μάτια μας μία προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη σαν μία ταλαιπωρία για το τίποτα; Δεν έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κατηγορίες σαν παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας; Δεν πιστεύω ότι μία υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Το μόνο τεκμήριο που αμφισβητείται σήμερα είναι το δικό σας τεκμήριο πολιτικής αθωότητας».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37